banner298

banner194

Eskişehir'de şeker krizi büyüyor: Ömer Zeydan Bakan ile görüşecek!

Eskişehir Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Ömer Zeydan, şeker krizinin çözümüne ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile görüşeceğini açıkladı...

EKONOMİ 13.04.2022, 13:09 05.05.2022, 13:39
Eskişehir'de şeker krizi büyüyor: Ömer Zeydan Bakan ile görüşecek!

ÖZEL HABER

Türkiye'de uzun süredir şeker krizi yaşanıyor.

Özellikle Eskişehir'de, Kazım Taşkent Şeker Fabrikası olmasına rağmen unlu mamül üreticileri şeker bulamadığından yakınıyor, marketlerden fahiş fiyata şeker aldıklarını ifade ediyor ve şeker krizi devam ederse kepenk indirmek zorunda kalacaklarını söylüyorlar.

Konuya ilişkin Sağlı Sollu Haber'e konuşan Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, şeker krizinin çözümü konusunda yarın Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile görüşeceğini açıkladı.

Başkan Zeydan, şu ifadelere yer verdi:

'SORUN ÇÖZÜLMEZSE CUMHURBAŞKANI İLE DE GÖRÜŞECEĞİZ'

"Türkiye’de bir şeker krizi var. Eskişehir’de de benzer bir kriz ortada. Bu konu ile ilgili de Ticaret Bakanlığı ile görüştüm. Hatta konuşma yaptım. TOBB ile görüştüm. Önceki ve şimdiki Tarım ve Orman Bakanlarıyla TOBB ile beraber görüştük. Bürokratik olarak görüşmeler de yaptık. Şekerde çift fiyat uygulamasının üzerine titizlikle düştüm. Ve buradan size açıklayayım: Bu perşembe günü Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile talepler üzerine görüşme yapacağım. Sorun çözülmezse eninde sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşeceğiz. Bakın şeker krizi ile ilgili AK Parti’nin de CHP’nin de MHP’nin de hem milletvekilleri hem il başkanlarıyla da görüştüm. Sorun çözüme kavuşana kadar da girişimlerimiz devam edecek."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@