Eskişehir'de üç partiden Valilik yasağına tepki!

Memleket Partisi, Deva Partisi ve Emek Partisi (EMEP) Eskişehir Valiliği'nin aldığı yasak kararına ses yükseltti...

ESKİŞEHİR 11.05.2022, 16:48
Eskişehir'de üç partiden Valilik yasağına tepki!

Eskişehir Valiliği, 15 gün süreyle açık hava etkinliklerini yasaklama kararı aldı. Bu kararın Eskişehir'de yapılacak olan Anadolu Fest'e karşı alındığı iddia edildi.

Memleket Partisi, Deva Partisi ve Emek Partisi (EMEP) Valiliğin almış olduğu karara tepki gösterdi.

'YASAĞA SON VERİLMELİDİR'

Memleket Partisi Eskişehir İl Başkanı Baki Dündar yaptığı açıklamada, "Gençlerin yaşam tarzına, özgürlük alanına, sanata ve sanatçıya karşı olan bu yasağa derhal son verilmelidir" dedi.

'HEDEFTE ANADOLU FEST VAR'

Deva Partisi Eskişehir İl Başkanı İsmail Haşim Ateş ise "Eskişehir Valiliği’nin talihsiz kararını geri alacağını umuyoruz. Kararın gerekçesinde 'Anayasa ve yasalardan kaynaklanan hak ve özgürlüklerini tam ve güvenli bir şekilde kullanabilmelerinin temini ile' denilmekte olup alınan bu karar tam aksine Anayasal hak ve özgürlükleri keyfi bir biçimde engellenmiş halidir. Bu karar ile 12 -15 Mayıs arasında Eskişehir Mola Tesisleri’nde yapılması planlanan 'Anadolu Fest' isimli festival etkinliğinin hedef alındığı açıktır. Eskişehir ve Eskişehirlileri yok sayan bu kararın elle tutulur hiçbir yanı olmadığı gibi halk tarafından gerekli cevabın da sandıkta verileceğine olan inancımızı kamuoyu ile bir kez daha paylaşıyoruz. Bu karardan ivedilikle dönülmelidir" diye konuştu.

'GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMAK DEVLETİN YÜKÜMLÜLÜĞÜDÜR'

EMEP Eskişehir İl Başkanı Heval Yıldız Karasu da alınan yasak kararının geri çekilmesini isteyerek, "Bir kenti, afaki değerlendirmelerle ve valilik kararlarıyla evrensel haklardan mahrum bırakmaya çalışmak asıl zafiyetin göstergesidir. Zira festival alanında ve diğer alanlar da gerekli önlemleri almak ve gençlerin istediği gibi özgürce eğlenmelerini sağlamak da bu devletin yükümlülüğüdür" görüşlerine yer verdi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@