Eskişehir'deki Rumelililer sempozyumda buluştu

Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği (ERBALDER) tarafından ‘Dünya Göçmenler Günü’ nedeniyle, ETO'da sempozyum gerçekleştirildi.

ESKİŞEHİR 20.12.2021, 10:27 20.12.2021, 10:35
Eskişehir'deki Rumelililer sempozyumda buluştu

ERBALDER Başkanı Neziha Bilen konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "ERBALDER olarak gerçekleştirdiğimiz ‘1. Atayurttan Anayurda Yaşayan Kültür’ sempozyum etkinliğimizle başarılı bir çalışmanın altına imzamızı attık. Balkanlar’da; geçmişten günümüze kadar yaşayan Türk kültürünün belirlenmesi ve kültür mirasımızın gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla, her yıl 12 Balkan Ülkesinden biri konuk edilerek, bu etkinlik sürdürülebilir şekilde devam ettiriyoruz. ‘1. Atayurttan Anayurda Yaşayan Kültür’ projesiyle; Türkiye ve Balkanlar arasındaki iletişimin, sosyal ve kültürel ilişkilerin, ortak tarihten gelen dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesine katkı sağlanmayı hedefledik. Sempozyumda konu başlıklarımız: ‘Türkiye-Arnavutluk Sosyal, Kültürel ve Ekonomik İlişkiler’, ‘Balkan ve Arnavutluk Diasporası’, ‘Balkan Dillerinde, Özellikle Arnavutça’da Turkizmalar’ konularında sempozyumda bilgiler verildi. Bu bağlamda çalışmamıza konuk ettiğimiz ilk ülke Arnavutluk ile var olan dostluk ilişkilerinin gelişmesinde faydalı olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Dernek Başkanı Neziha Bilen konuşmasının sonunda, ‘’Düzenlediğimiz Sempozyuma; Tiran Üniversitesi’nden gelen ve bize ‘Balkan Dillerindeki ve Özellikle Arnavutça'da Türkizmalar’ konusunda aydınlatıcı bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Urtis Harri’ye ve ‘Balkan ve Arnavutluk Diasporası’ını açıklayan Teuta Tabaku hocamıza gönülden teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@