banner298

banner194

Eskişehir Demiryolu Fuarı'na ilişkin şok iddia!

AHPADİ Dönem Sözcüsü Mehmet Ektaş, Eskişehir Demiryolu Fuarı'nda TCDD'nin yer almamasını tepkiyle karşıladı...

ESKİŞEHİR 11.05.2022, 17:18 12.05.2022, 17:25
Eskişehir Demiryolu Fuarı'na ilişkin şok iddia!

Adaletin Hukuku ve Parlamenter Demokrasi İdeali Platformu (AHPADİ) Dönem Sözcüsü Mehmet Ektaş yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

'ODA BAŞKANLARI UMUTLANDIRDI'

"Eskişehir’in; sanayisi, ekonomisi ve kalkınması için çok önemli bir fuara kapısını açmasının buruk mutluluğunu yaşıyoruz. Bilindiği gibi, 10-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek Raylı Sistemler Endüstri, Altyapı ve Teknolojileri Fuarı, dün profesyoneller ve ziyaretçilerle buluştu. Eskişehir'in geçmişi olup geleceği de olacağını iddia ettiğimiz Demiryolu sanayii bileşenlerinin önemli bölümünü İlimizle buluşturan Modern Fuarcılık A.Ş. ne kadar teşekkür etsek azdır. Açılış konuşmalarında Oda Başkanlarımızın verdikleri mesajlar umutlarımızı arttırdı. Oda başkanlarımızın konuşmaları, şehrimiizn raylı sistem araçları üretim merkezi olma vizyonunun gerçekleşeceği yönündeki umudumuzu arttırdı. Fuarın en dikkat çeken yönlerinden birinin de, Demiryolcuların Demiryollarına nasıl sahiplendiğiydi. Demiryolu Meslek Okulu Mezunları Derneği, Raylı Sistem Teknolojileri Derneği ve Demiryolu Taşımacıları Derneğinin açtığı standlar çok anlamlıydı.

Mehmet Ektaş

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI KATILIMI ENGELLEDİ Mİ?

Fuarda raylı sistem araç, kompenant, yedek parça, yazılım üreticileri, alt ve üst yapı inşaatı firmaları ürün ve yeteneklerini paylaştı. Böylesi bir fuarun en önemli aktörlerinin, Ülkemizde en büyük Pazar alıcısı olan TCDD ve TCDD Taşımacılık A.Ş. ile yine Ülkemizin en büyük raylı sistem araç üreticileri olan eski adlarıyla TÜLOMSA, TÜVASAŞ ve TÜDEMSAŞ fabrikaları olmalıydı. Ancak, TCDD, TCDD Taşımacılık A.Ş., TÜLOMSAŞ, TÜVASAŞ ve TÜDEMSAŞ'ın fuarda yer almaması büyük tepkiyle karşılandı. Bu şirketlerin fuarda yer almamasının, fuarın Konya'da açılması için uğraş gösteren ancak başarılı olamayınca katılımını engelleyen Ulaştırma Bakanlığından kaynaklandığı iddiası utanç vericidir. Yerli ve Milli Hızlı Tren üretimini Eskişehir’den kaçıran, TÜLOMSAŞ gibi bir sanayi devini TÜRESAŞ Bölge Müdürlüğüne evirip işlevsiz hale getiren, en son Hasan Polatkan Havalimanı sabıkasıyla hatırladığımız Ulaştırma Bakanlığının Eskişehir’e olan düşmanlık ve kinini anlamakta zorlanıyoruz. Bu zihniyet sahiplerini kınıyoruz.Ancak, Eskişehir halkı kendine yapılan haksızlıkların farkındadır, yılmadan mücadelesine devam edecektir."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@