Eskişehir'in ilham veren kadınları!

Eskişehir Kent Konseyi, “Ulusal ve Uluslararası Başarıları ile İlham Veren Kadınlar” söyleşisi ile başarılı akademisyenleri halkla buluşturdu...

ESKİŞEHİR 09.04.2023, 15:01
Eskişehir'in ilham veren kadınları!

Eskişehir Kent Konseyi, “Ulusal ve Uluslararası Başarıları ile İlham Veren Kadınlar” söyleşisi ile şehrimizin üç üniversitesinde görev yapan başarılı akademisyenleri halkla buluşturdu.

Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisinin organizasyonu ile Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonda düzenlenen söyleşiye Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesinde görev yapan kadın akademisyenler davet edildi. Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy “Bugün güzel şehrimizde bilim ve teknolojiyi takip eden değil, bilim ve teknolojiyi tasarlayan ve geleceğe yön veren bilim kadınlarından gerçek başarı öykülerini dinleyeceğiz. Kadınların hak ve adalet ekseninde bir hayat sürmesi, ortak çabamızın ve sizlerin bu muhteşem hikâyelerinin yaygınlaşmasının ürünü olacak.” dedi.

Daha sonra söz alan Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zuhal Edizkan Şen ise dünyanın bilime bilimin ise kadınlara ihtiyacı olduğunu vurgulayarak “Sizlerin varlığı, ışığı hepimize güç verecek. Bizler hayatın inşasında kadınlara güveniyoruz. İnanıyorum ki bugün sizlerden alacağımız ilham ile belki bir çoğumuzun hayatı değişecek “ ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Kadın Meclisi Başkanı Zuhal Edizkan Şen, Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyelerinden Doç. Dr. Zerrin Sungur Taşdemir ve Doç. Dr. Canan Akay’ın moderatörlüğünde başlayan ‘İlham Veren Kadınlar’ söyleşisi başladı. Konuk olarak gelen ve merak edilen soruları cevaplandıran kadın akademisyenler, ilk kez akademik bir ortam dışında çalışmalarını anlatma fırsatı sunduğu için Eskişehir Kent Konseyine teşekkür ettiler. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@