Eskişehir'in madencilerinden işbirliği turu!

Eskişehir Madencilik Kümesi Üyeleri: Çevre Müdürü Hikmet Çelik, Tarım Müdürü Ender Muhammed Gümüş ve Orman Müdürü İsmail Boz ile bir araya geldi...

ESKİŞEHİR 17.03.2022, 15:57
Eskişehir'in madencilerinden işbirliği turu!

Eskişehir Madencilik Kümesi Üyeleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş ve Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Boz ile bir araya geldi, sektörel güncel gelişmeleri istişare etti.

Eskişehir Madencilik Kümesi Başkanı Metin Çekiç, Başkan Yardımcıları Mehmet Rallas ve Hamza Tınas, Yönetim Kurulu Üyesi Berna Kızılbük, Sayman Üye Muzaffer Kızıldağ ile Denetim Kurulu Başkanı Metin Atıcı’nın yer aldığı ziyarette küme üyeleri çalışmaları hakkında bilgi aktardılar.

Üretime pozitif katkı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik ile yaptıkları görüşmede Eskişehir’in gelişen maden sektörü, madencilik ve çevre ilişkileri hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Küme Üyeleri, Bakanlık tarafından madencilik sektörüne yönelik geliştirilen idari ve teknik düzenlemelerin, sektörde memnuniyet yarattığı ve üretim hacmine pozitif katkı sağladığı dile getirdiler.

Yapılan görüşmede, madencilik kümesinin, Eskişehir’deki madencilik potansiyelinin daha fazla artırılması ve rekabet içerisinde iş birliğinin sağlanması, yenilikçi, sürdürülebilir ve çevreyle uyumlu üretim tekniklerinin daha fazla yaygınlaştırılması konuları da değerlendirildi.

Eğitimler gerçekleştirilebilir

İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, İl Müdür Yardımcısı Rıdvan Akpolat ve ilgili Şube Müdürleri ile bir görüşen Eskişehir Madencilik Kümesi Üyeleri, burada tarım arazileri ve meralar üzerinde faaliyet gösteren madencilik firmalarının sorun ve talepleri, Tarım ve Orman Bakanlığı mevzuatları kapsamında yürütülmesi gereken işlemler ile ilgili karşılıklı bilgi paylaşımı gerçekleştirdiler.

Görüşmede ülkemizin her karış toprağının üstü de altı da bizim için çok kıymetli değerlendirmesinde bulunan Ender Muhammed Gümüş, “Devlet kurumları olarak temel felsefemiz öncelikle İlimiz ve Ülkemizin kalkınması. Bu sebeple madencilik sektörünün yeraltı zenginliklerimizi ekonomiye kazandırılması esnasında tarımsal üretime ve çevreye zarar vermeden faaliyetlerine devam edebilmesi için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz." dedi.

Solda Ender Muhammed Gümüş ve Madencilik Kümesi Üyeleri

Ender Muhammed Gümüş, Eskişehir madencilik sektörünün talep etmesi halinde maden ihracatıyla ilgili kurumlarının sorumluluk alanındaki konularda eğitim faaliyetleri yapılabileceğini ifade etti.
İş birlikleri artmalı

Son ziyaretlerini Eskişehir’deki yeni görevinde İsmail Boz’a başarı dileklerini ileten Madencilik Kümesi Üyeleri ziyarette madencilerimizin sorunları ve çözüm önerileri üzerine değerlendirmelerde de bulundular.

Küme Üyeleri Eskişehir’deki madencilik potansiyelinin daha fazla artırılması ve kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi yönünde görüş bildirdiler.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@