Eskişehir Kent Konseyi’nden psikolojik destek atölyeleri

Eskişehir Kent Konseyi, “Depremden Etkilenen Çocuklar ve Aileler İçin Psikolojik Destek Atölyeleri”ne başladı... Başkan Nuray Akçasoy bilgi verdi...

ESKİŞEHİR 06.03.2023, 11:09
Eskişehir Kent Konseyi’nden psikolojik destek atölyeleri

Ülkemizi sarsan deprem felaketinin ardından “Milletçe Dayanışma İçinde Yaralarımızı Saracağız” sloganı ile çalışmalara başlayan Eskişehir Kent Konseyi, depremden bölgesinden şehrimize gelen vatandaşlarımız için Türk Psikologlar Derneği Eskişehir Şubesi paydaşlığında “Depremden Etkilenen Çocuklar ve Aileler İçin Psikolojik Destek Atölyeleri” ne başladı.

Eskişehir Kent Konseyi’nde yapılan atölyeler hakkında bilgiler veren Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, deprem bölgesinden gelen ailelerin talepleri doğrultusunda uygulamalara başladıklarını söyledi. Akçasoy “Yaşadığımız deprem felaketinin ardından önceliğimiz kıymetli çocuklarımız olmak üzere ilimize gelen yetişkinlerimizin barınma ve gıda ihtiyaçlarına gönüllülerimizin katkılarıyla destek olmanın yanı sıra onların acil ihtiyaçlarından olan psikolojik destek imkânını da Türk Psikologlar Derneği Eskişehir Şubemizin paydaşlığı ile sağlamaya çalışıyoruz. Gönüllü psikologlarımız çok titiz bir çalışma sürdürüyorlar. Çocuklarımız ve ailelerinin ruhsal yaralarını sarmak adına gönüllü olarak verdikleri çabalar için kendilerine teşekkür ediyoruz.”dedi.

Türk Psikologlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Uzman Psikolog Naz Aykar da “Psikolojik destek atölyelerimiz psikologlarımız, psikolojik danışmanlarımız, öğretmenlerimiz ve öğrenciler eşliğinde başlamıştır. Ayrıca kendi içimizde de atölyelerimizde bizlere yardımcı olan tüm ekibimiz için psikolojik ilk yardım eğitimleri yapmaktayız. Konuya tüm hassasiyetiyle yaklaşarak gönüllü psikologlar ile depremden etkilenen ailelerin buluşmasını sağlayan Eskişehir Kent Konseyi’ne teşekkür ederiz.” diye konuştu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@