Eskişehir polisinden bayram uyarısı

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, bayram dolayısıyla alınan tedbirlere ilişkin bilgilendirme yaptı...

ESKİŞEHİR 21.04.2023, 12:50
Eskişehir polisinden bayram uyarısı

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şu uyarılarda bulunuldu:

"Ramazan Bayramı’nın başlangıç ve bitiş tarihleri olan 14-24 Nisan tarihleri arasında ilimiz sınırlarındaki tüm devlet ve il yollarında trafik tedbirleri azami düzeyde uygulanmaktadır.

Trafik ekiplerimiz özellikle kazaların yoğun olarak meydana geldiği yol kesimlerinde görevlendirilerek, kazalara sebep olan kural ihlallerinin en aza indirilmesi sağlanmaktadır. 

Sürücü ve yolcularda trafik bilinci oluşturularak trafik kurallarına uyma alışkanlıklarının geliştirilmesi için Yaşam İçin Kısa Bir Mola sloganıyla oluşturulan ve Yaşam Tüneli Projesi kapsamında oluşturulan bilgilendirme çadırlarında sürücü ve yolculara yaya önceliği, cep telefonu, hız ve emniyet kemeri konularında eğitim filmleri gösterilmektedir. 

İlimizde bulunan şehirlerarası otobüs terminaline giriş-çıkış yapan bütün otobüs ve şoförlerinin araç kullanma süreleri ile hız limitlerine uymaları konusunda takograflarında gerekli kontrolleri yapılarak, otobüslerde emniyet kemeri kullanımına yönelik olarak denetimlere ağırlık verilip yolculara emniyet kemeri kullanımının önemi hakkında bilgilendirmeler yapılmaktadır. 

Şehir içi ve şehirlerarası otobüs şoförleri üzerinde Algılanan Yakalanma Riski Duygusu nu geliştirmek amacıyla otobüslerde sivil personel görevlendirilmiş denetimler devam etmektedir. 

Şehir içinde özellikle yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlerde motosiklet ve motorlu bisiklet kullanıcılarına yönelik denetimlere ağırlık verilerek, alışveriş veya ziyaret amacıyla il merkezinde yaya olarak bulunan vatandaşlarımızın trafik güvenliği sağlanmaktadır. 

Ramazan Bayramı süresince vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin sağlanması amacıyla alınan trafik tedbirlerinde gece ve gündüz 701 personelle trafik tedbirleri alınması planlanmış, bu tedbirlerin etkili olabilmesi için, trafiğe çıkacak tüm vatandaşlarımızın trafik kurallarına ve yukarıda ana hatları belirlenen tedbirlere uymaları, yol üzerinde denetim yapan görevlilerin işaret ve ikazlarına riayet etmeleri önemle duyurulur."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@