Eskişehir Teknik Üniversitesi o iddiayla sarsıldı: Kantinlerde ne oluyor?

Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne (ESTÜ) dönük skandal iddiaların ardı arkası kesilmiyor… Üniversite bu kez de, kantinlerde yaşananlarla çalkalanıyor…

ESKİŞEHİR 09.12.2021, 14:57 09.12.2021, 15:22
Eskişehir Teknik Üniversitesi o iddiayla sarsıldı: Kantinlerde ne oluyor?

Sağlı Sollu Haber, geçtiğimiz aylarda Eskişehir’in üç üniversitesinden biri olan Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) ile ilgili skandal bir iddiayı gündeme getirmişti.

O iddia şuydu: “2019 yılında üniversitenin SGK bildirgelerini geç yapması veya yapmamasından dolayı kuruma gelen ceza hatalı kişiye rücu edilmesi gerekirken, iddiaya göre ESTÜ'de bir üst yöneticinin talimatıyla bütçeden kuruma ödettirilmiş. Söz konusu olayın, pandemi koşullarından dolayı Sayıştay incelemesi yapılmaması nedeniyle şu an için ortaya çıkmadığı bilgisine ulaşıldı.”

KAMUOYU ADINA SORUYORUZ!

ESTÜ, bu iddianın ardından yeni bir iddiayla daha gündeme geldi. Akademik çevrelerde konuşulanlara göre, daha önce Anadolu Üniversitesi’nde çalışan, şimdi ise ESTÜ’de üst düzey görevde bulunan bir kişinin, üniversite kantinlerini davet usulüyle ‘belli kişilere’ verdiği öne sürülüyor. Hatta bahsi geçen üst düzey kişinin, oğlunu, o kantinlerden birinde çalışan olarak gösterdiği iddia ediliyor.

Tüm bu iddiaların ışığında kamuoyu adına soruyoruz:

1. Üniversite kantinleri davet usulü ihalelerle adrese teslim kişilere verildi mi?

2. Söz konusu ihalelerde parmağı olduğu iddia edilen üst düzey yöneticinin oğlu, o kantinlerin birinde SGK’lı çalışan olarak gösterilip yüksek bir maaş aldı mı?

ESTÜ’de yaşanan son tartışmanın ardından Sağlı Sollu Haber’e ulaşan bir akademisyenin yorumu ise şu oldu: "Üniversitemizin kantinlerinde yaşananlar doğru mudur, doğru ise yasal mıdır bilmem, ama etik olmadığı kesin. Diğer taraftan kulağımıza gelenler bu kadarla da sınırlı değil. Üniversite yönetiminin bu tartışmalara bir an önce son vermesi, derhal açıklama yapması gerekir.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@