Eskişehir Türk Ocağı başkanından anlamlı mesaj

Eskişehir Türk Ocağı, Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma etkinliği düzenledi... Başkan Prof. Dr. Nedim Ünal önemli açıklamalarda bulundu...

ESKİŞEHİR 13.07.2022, 11:57 13.07.2022, 12:06
Eskişehir Türk Ocağı başkanından anlamlı mesaj

Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Nedim Ünal, bayramlaşma töreninde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Salgın şartları ve özellikle son iki seneden bu tarafa içinde bulunduğumuz olumsuz iktisadî şartlara rağmen özellikle bu sene gerek Ramazan ayında, gerekse şimdi Kurban Bayramında her seneye kıyasla yardımlarda, hayırlarda ayrı bir tat ve zenginlik var. Herkes zor durumda ama buna rağmen hayırseverler kendileri de yaşayıp, hissettiklerini, fakir fukaranın, ihtiyaç sahiplerinin daha derinden hissedeceğini düşünerek, bu sene çok daha coşkulu davranıyorlar. Allah onlardan razı olsun. 3 gündür fakir fukaraya kurbanlar kesiyoruz, gelenleri dağıtıyoruz, dağıttığımız yerlerde çok etkileyici hadiselere şahit oluyoruz. Evet bu bayramda misafirimiz olan soydaşlarımızın, fakir fukaranın tenceresini sizlerin verdikleriyle boş bırakmamaya çalıştık. Allah verenlerin hepsinden razı olsun. Cenab-ı Hak verenlere ziyadesiyle versin.

Bu Bayramda başka bir güzelliği de yaşadık. Maalesef artık evlerimizde hayvanların sakatatları, karın, kelleleri kullanılmıyor! Artık yeni anneler şehir evlerinde bunlarla ne yapabileceklerini bilemiyorlar. Buna mukabil gerek Güney Türkistan’dan( Afganistan’ın kuzeyi) gelen Özbek Türkü ve Türkmenler ile Irak Telaferden gelen ve misafirimiz olan Türkmen soydaşlarımız hayvanların kelle ve tırnaklarını halen muhteşem bir şekilde işliyorlar. Bu bayramda çok sayıda büyükbaş ve küçükbaş kelle ve tırnaklarını dağıttık, maalesef çöpe atılanlar çok şükür insanların kursağına girdi. Bu senenin güzel bir tarafı da bu idi. Yorulduk ama bu huzurlu ve coşkulu bir yorgunluk idi. Allah hepinizden razı olsun." 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@