"Eskişehir'e Değer Katanlar" kitabı yayında

Eskişehir Sanayi Odası tarafından Eskişehir’in sanayileşme sürecini şahitlik etmiş, iş ve aş üretmiş, istihdam sağlamış duayen ve köklü iş insanlarının katılımı ile hazırlanan ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılında Eskişehir’e Değer Katanlar-Söyleşiler’ kitabı yayınlandı. Kitabın tanıtımı ise kitapta röportajları ile yer alan 81 iş insanının katılımı ile gerçekleştirildi.

ESKİŞEHİR 14.02.2024, 14:49 14.02.2024, 14:50
"Eskişehir'e Değer Katanlar" kitabı yayında

Kitabın, Eskişehir Sanayi Odası ve bünyesinde yer alan Yüksek İstişare Kurulu’nun katkılarıyla oluşturulduğunu tanıtım toplantısında açıklayan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Cumhuriyetimizin 100. Yılına ulaşmasının gururunu yaşarken, bu muazzam kilometre taşını kutlamak ve anlamak için ‘Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılında Eskişehir’e Değer Katanlar’ kitabımızı Yüksek İstişare Kurulumuzun katkıları ile hazırladık. Tüm zorluklara rağmen üretmekten, değer oluşturmaktan ve istihdam sağlamaktan yani ülkesine hizmet etmekten asla vazgeçmeyen kıymetli sanayicilerimiz hikayeleri kitapta yer aldı.” dedi.  



Geleceğe rehber olacak

Kitabın rehberlik etme gibi önemli bir misyonu yerine getirdiğine dikkat çeken Kesikbaş, “100. yılda Cumhuriyetin kuruluş felsefesi ve geçen yüzyıl içindeki sanayileşme süreci arasındaki bağlantıları anlamak, dev dalgalarla verilen mücadeleleri görmek, Eskişehir'in bugünkü konumuna nasıl geldiğini kavramak bizler için hayati öneme sahip. Kitap, Eskişehir’in duayen iş insanlarımızın gerçekleştirdiği büyük sanayileşme başarısını kutlamak ve geleceğe daha güçlü rehberlik etme misyonunu da taşımaktadır. Çünkü Türkiye’nin ve şehrimizin başarılarla dolu sanayileşme macerası, nasıl bir güç haline geldiğini ve gelecekte neler yapabileceğimizi anlamamıza yardımcı olacaktır.” diye konuştu.

Eskişehir sanayisini tanıtıyor

Eskişehir’e Değer Katanlar kitabının, Eskişehir’in sanayileşme öyküsünü daha yakından tanıma fırsatı sağlayacağının altını çizen Kesikbaş, bu öykünün geçmişin kökleriyle bugünkü başarılarını nasıl harmanlandığını da ortaya koyması açısında da tarihi bir görevi yerine getirdiğinin altını çizdi. Kesikbaş, “Uzun yıllardır üretimin içinde olan kıymetli iş insanlarımızın katkılarıyla oluşturulan kitap, geleceğimize bir miras olmasının yanı sıra alın terinin ve üretmenin ne kadar kutsal olduğunu ortaya koymaktadır.” yorumunda bulundu.
ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın yaptığı açılış konuşmasından sonra Eskişehir Sanayi Odası Üyesi iş insanlarına ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılında Eskişehir’e Değer Katanlar-Söyleşiler’ kitabı tanıtılarak, takdim edildi. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@