Eskişehirliler 15 Temmuz'da tek yürek oldu

Eskişehir'de Vilayet Meydanı'nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi.

ESKİŞEHİR 16.07.2022, 02:39 16.07.2022, 03:33
Eskişehirliler 15 Temmuz'da tek yürek oldu

Vilayet Meydanı'nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma töreni, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvvetleri Komutan Vekili Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan ile STK, dernek, kurum temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. 

Eskişehir Mehteran Takımının kısa bir konserinden sonra Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve ardından İl Müftüsü Yrd. Dilaver Şahin dua ettirdi. 

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan konuşmasında, FETÖ'cü hainlerin yaptığı darbe girişimi, asil milletimizin kararlı duruşuyla, devletine bağlı polis ve askeri güçleriyle birlikte, omuz omuza verdiği mücadele ile engellendiğinin altını çizdi. Türkiye’nin son 65 yılı çeşitli darbe ve muhtıralarla geçtiğini söyleyen Çalışkan, "seçimle başa gelemeyenler küresel güçlerden güç alarak demokrasi tarihimize çok büyük yaralar açmışlardır" dedi. Çalışkan, "Bir kez daha, demokrasi zaferi kazanılmıştır. Uzun yıllardır sinsi bir şekilde, devleti ele geçirme planı yapan, paralel devlet yapılanması, FETÖ'cü hainlerin yaptıkları karşısında milletimiz, canından daha çok sevdiği çocuklarından vazgeçmiş, buna rağmen, devletinin ve milletinin esaretine, hainlerin eline geçmesine izin vermemiştir. Bir asır önce, ya istiklal, ya ölüm parolasıyla, Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı'nı zaferle taçlandıran aziz Türk Milleti, 15 Temmuz 2016'da, gün, vatana sahip çıkma günüdür diyerek, vatana sahip çıkmış, hainlerin planlarını, boşa çıkarmış ve tersine çevirmiştir" diye belirtti. 

15 Temmuz hain darbe girişiminin Türkiye'de değişik örnekleri görülen diğer darbelerden ayrıldığını söyleyen AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, 27 Mayıs'ta da 12 Eylül'de de dış parmak söz konusu ise de bu darbelerin hiçbirinde bu dış operasyon unsuru bu kadar açık, net ve göz göre göre kendini belli etmediğini sözlerine ekledi. Avcı, "nitekim hatırlarsanız burada bundan önce yaptığımız 5 anma toplantısında da onların bu özelliğine, bu girişimin nasıl bir istihbarat operasyonu da olduğuna, bunun Türkiye'de meşru yönetimi değiştirmenin ötesinde bir işgal girişimi olduğuna, bu işgalin de yabancı merkezlerde planlandığına ve 15 Temmuz gecesi harekete geçirilen unsurların işte o yabancı merkezlerden yönetilen derivatif ajanlar olduklarını vurguladık. Ama üç gün önce bizzat Amerika Birleşik Devletleri'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı yani Başkanın en yakın çalışma arkadaşı biri olan John Bolton, CNN International televizyonunda yaptığı konuşmada 'Evet bugüne kadar Amerika dışından pek çok darbe girişiminde aktif rol almış bir adam olarak söylüyorum ki, bu darbeler öyle geri zekalıların yapacağı işler değildir, uzun hazırlık süreçleri gerektirir' dedi. 15 Temmuz darbe girişimi de böyle bir yabancı işgal girişiminin birinci perdesi olarak sahnelenmiştir. Ama Sayın Cumhurbaşkanı'nın önderliğinde millet, o yabancı merkezlerden stratejik araştırma enstitülerinden yapılan analizlerde hesaba katılmayan bir faktör oldu. Milletin feraseti devreye girmiş ve bu girişim başarısızlığa uğratılmıştır" dedi. 

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız ise konuşmasında “bugün, 15 Temmuz 2016 tarihinde aziz milletimizin iradesine yönelik gerçekleştirilen hain silahlı darbe girişiminin bozguna uğratılmasının ve tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birinin yıl dönümüdür. Bugün vatan, millet, istiklal ve diğer bütün mukaddes değerler uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnetle yâd ederken milletimizin iradesinin tecellisi olan demokrasi zaferini kutluyoruz. O gece olduğu gibi bu akşam da ülkemizin tüm şehirlerindeki meydanları boş bırakmayan; her daim tarafını devletinden, milletinden, demokrasiden ve büyük Türkiye idealinden yana seçen tüm vatandaşlarımızı sevgi ve saygıyla selâmlıyorum” ifadelerine yer verdi. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@