Eskişehirliler konuştu… Ayşe Ünlüce doğru aday mı?

Eskişehirliler Ayşe Ünlüce’nin adaylığını nasıl değerlendirdi? Sağlı Sollu Haber ve Eskişehir İlk Haber vatandaşlara sordu.

ESKİŞEHİR 23.01.2024, 12:08 23.01.2024, 12:18
Eskişehirliler konuştu…  Ayşe Ünlüce doğru aday mı?

MUHABİR - DİLARA ADAK

CHP Genel Merkezi Yılmaz Büyükerşen’i aday yapmadı. Bununla beraber Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildi. Karara destek verenler de vardı, başka bir ismin Büyükşehir Adayı olması gerektiğine inanan da... Peki Eskişehirliler Ayşe Ünlüce’nin adaylığını nasıl değerlendirdi? Cevaplarımızı almak üzere vatandaşa mikrofonumuzu uzattık.

‘BÜYÜKERŞEN’İ İSTERDİK’

76 yaşındaki Kemal İlhan, “Büyükerşen’i isterdik ama yaşlı diye istenmedi. Yeni adayı da tanımıyoruz. Bilmiyoruz” dedi.

‘AYŞE ÜNLÜCE MEMLEKETLİM’

Ayşe Ünlüce ile hemşeri olduğunu vurgulayan Mehmet Saygı, “Çok iyi buldum. Doğru bir aday bence. Benim memleketlim, köylüm” dedi.

‘TANIMIYORUM’

65 yaşındaki Mehmet Ali Alper, “Ben daha kendisini hiç görmedim. İsmini hiç duymadım. Kendisini tanımıyorum” dedi.

‘KADIN BAŞKAN ESKİŞEHİR’E İYİ GELEBİLİR’

Eskişehirli Hatice Ceyhan, “herkes için hayırlısı neyse o olsun derim. Ayşe Hanım’ı tanıyorduk. Bir kadın olarak başa gelsek hepimiz için iyi olur bence” diyerek kadın bir başkanın Eskişehir’e farklı bir bakış açısı getirebileceğini ekledi.

Binnur Sabanoğlu ve kızı

‘BÜYÜKERŞEN’İ GÖRÜRSENİZ SÖYLEYİN...’

Ev hanımı Binnur Sabanoğlu ve kızı, Ayşe Ünlüce’nin adaylığını uygun bulduklarını vurgulayarak “daha incelemedik kendisini. Büyükerşen için yaşlandı deniliyordu. Uygun bir aday Ayşe Hanım. Büyükerşen’in yanındaysa iyidir diye düşünüyorum. Büyükerşen’in tozlu Eskişehir’e çok faydası oldu. Eskişehir’i Eskişehir yapan Büyükerşen’dir. Çünkü Yenidoğan, Emek, hatta Gökmeydan dahil AK Parti’ye oy vermişti. Ne çöplerimiz toplandı ne mahallemiz süpürüldü. Sonra millet uyandı. Tepebaşı’na yapılan hizmetleri görünce, herkes yine Büyükerşen’e verdi. Onun için bence yine onun gösterdiği aday kazanır, kazanmalı da. Büyükerşen’i görürseniz söyleyin, ben onun arkasındayım. Çok akıllı bir adam, seviyoruz onu” dediler.

‘DAHA İYİ ADAYLAR VARDI’

Emekli vatandaş Erdal Tarı, başka isimlerin aday yapılması gerektiğini savunarak, “biz benimsedikleri geleneği destekliyoruz ama CHP’de daha çok geçmişi olan, daha önceden hizmet vermiş insanlar vardı. Onların olmasını tercih ederdim” diye konuştu.

Hüseyin Kırmızıgül

AHMET ATAÇ OLABİLİRDİ’

57 yaşındaki emekli vatandaş Hüseyin Kırmızıgül, “kendisini tanımıyorum. Niye aday yapıldı anlamadım. Ahmet Ataç aday olabilirdi” dedi.

‘DOĞRU ADAY’

57 yaşındaki Cevat Demir “çok doğru bir aday. Bürokrasiyi biliyor. Yılmaz Büyükerşen’in yanında yetişmiş deneyimli bir belediyeci” diye konuştu.

Doğan Taşlak

‘DESTEKLİYORUM’

Emekli memur Doğan Taşlak, “Bence doğru bir aday, destekliyorum” ifadesine yer verdi.

‘Yeni adayı görmedim bile’

Eskişehirli vatandaş Dilek Koçyiğit, “ben Ayşe Ünlüce diye birini bilmiyorum, kimdir tanımıyorum. Ama Büyükerşen iyi biriydi. Yeni adayın yüzünü bile görmedim daha” dedi.

Özkan Aydoğan

‘BAŞKASI OLMAZDI BENCE’

Emekli vatandaş Özkan Aydoğan, “Büyükerşen’in genel sekreteri olduğunu biliyorum. Başka bir şey bilmiyorum hakkında. Bence doğru bir aday. Yılmaz Büyükerşen gösterdiyse doğru adaydır. Başkası da olmazdı bence” diye konuştu.

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@