Eskişehirlilere göre en büyük sorun trafik!

Sağlı Sollu Haber ve Eskişehir İlk Haber ekibi vatandaşın nabzını tuttu...

ESKİŞEHİR 25.12.2023, 13:24 25.12.2023, 13:58
Eskişehirlilere göre en büyük sorun trafik!

ÖZEL HABER - DİLARA ADAK

Eskişehir doğal güzellikleri, kültürü, sanata olan ilgisi ve bir arada yaşama kültürünü özümsemiş insanlarıyla Türkiye'nin en gözde şehirlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Ancak Eskişehir aynı zamanda kronik hale gelen ciddi sorunlarla mücadele ediyor. Yerel yönetimler seçimleri de yaklaşırken şehrin kalabalık caddelerinde ve parklarında dolaşan vatandaşlara "Eskişehir'in en büyük üç sorunu nedir?" sorusunu sorduk. Ortaya çıkan yanıtlarda en çok dikkat çeken başlık trafik sorunu oldu. Bunu çevre düzenlemeleri ve temizliği ile ilgili sorunlar takip etti.

İşte vatandaşların aktardıkları:

Abdulsamet Yüksel

‘Belediye çok ilgisiz’

Eskişehir’de yıllardır esnaflık yapan 31 yaşındaki Abdulsamet Yüksel, şehrin sorunları için “Eskişehir’de trafik sorunu var. Ayrıca yeni bir çevreyolu yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bir de sokaklarımız çok dar ve temiz değil. Belediyeler çok ilgisiz davranıyor. Daha çok bahsedebilirim ama şimdilik aklıma gelenler bunlar” ifadelerini kullandı.

‘Seçim zamanı geliyorlar, bir daha yok!’

Sokak temizliğinin büyük sorun teşkil ettiğini dile getiren Meral Kebir, “Seçim zamanı geliyorlar, sonra bir daha yok. Biz seçimden önce hiç sokaklarımızın süpürüldüğünü görmedik. Şu sıra yoğun bir çalışma var. Seçimden sonra yine görmeyeceğiz. Yıllardır Büyükerşen’e oy verdim fakat böyle de bir durum var ortada, bilemiyorum. Bunlar dışında Eskişehir’imizden çok memnunuz, seviyoruz” dedi.

Sezai Sarp

‘Karşıdan karşıya geçemiyorum’

Yetmiş dört yaşındaki Sezai Sarp, Eskişehir’de trafik sorununun başta geldiğini söyleyerek şunları aktardı: “Özellikle Atatürk Caddesi’nde karşıdan karşıya geçemiyorum. Çok araç var ve ışıklar uygun değil. İkinci olarak burası büyük bir vilayet, ziyaretçisi çok oluyor ama göçmen sorunundan dolayı bunun azaldığını düşünüyorum.”

Necati Aslan

‘İnsanlar araçlarını nereye bırakacak?’

Yerel esnaf Necati Aslan, trafik ve park sorunlarından mustarip olduğunu söyledi. Aslan, “Şehrin en önemli üç sorunundan birisi trafik. Ayrıca park sorunu. Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Kentaş, yollara park eden araçlardan ücret talep ediyor. Bu uygulama yerinde değil bence. Belediyenin araçlara yer göstermesi, otopark yapması gerekiyor. İnsanlar araçlarını nereye bırakacak? Ben işe gidip geliyorum, aracımı park edecek yer bulamıyorum. Bundan dolayı Kentaş’a park ücreti ödüyorum her gün. Kesinlikle en büyük problem bu. Üçüncü sorun ise göçmen sorunu. Esnafları ve müşterilerini rahatsız ediyorlar. Eskişehir gibi güzide bir şehre bu görüntüler yakışmıyor. Bu insanların sorununu çözmek gerek, yoksa onlar da biz de mutsuz oluyoruz. Son olarak da belediyenin esnaftan işgaliye parası almasını haksız buluyorum. Esnaf zaten zor durumda, işler yavaş. Kapısının önüne üç beş masa atmasın mı esnaf? Ne için belediyeler bir ücret talep ediyor anlamış değilim” diyerek şehir esnafının sorunlarını dile getirdi.

Nebile Yeşilören

‘Başıboş köpek sorunu da var’

Yardımcı çalışan Nebile Yeşilören Eskişehir için, “İlk başta park sorunu geliyor bence. Onu trafik sorunu takip ediyor. Son olarak da başıboş köpek sorunu olduğunu düşünüyorum. Günlük hayatta bununla sık karşılaşıyorum. Bunlar düzeltilmesi gereken büyük problemler” dedi.

‘Çevre düzenlemesi yetersiz’

Ev hanımı 57 yaşındaki Düriye Ayvaz, çevre düzenlemelerinin yetersiz olduğunu söyledi. Ayvaz, “Örneğin yaşlılarımız alışverişe çıkıyor, soluklanmak istiyor ama bank sayısı çok az olduğundan oturacak yer bulamıyor. Hep parklarda var, çarşı çevresinde çok az. Ayrıca çeşme olmasını isterdim. Sıcaklarda sokakta çeşme olması iyi olurdu. Hem güzellik katar çevreye hem de suyumuzu içeriz” diyerek şehrin çevre planlamalarının yetersiz göründüğüne dikkat çekti.

‘Şeker fabrikası kötü koku yayıyor’

Elli bir yaşındaki büro çalışanı Berrin Savaş, “Eskişehir’in sorunu şeker fabrikasının kokusu. Rahatsız edici gerçekten. Ayrıca Porsuk Çayı’nın biraz daha temiz olmasını isterdim. Çok ziyaretçi geliyor oraya. Tabii ki temizliği yapılıyor ama daha sık yapılması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle turistleri çekmek adına bu önemli” diyerek çevre temizliğinin önemine işaret etti.

Umut Karakurum

‘Kentleşme sorunumuz var’

Esnaf Umut Karakurum, ilk sorun olarak trafiğe işaret ederek şunları söyledi: “Bence kesinlikle trafik büyük bir sorun. Bu bence herkesin cevabı olmuştur. Artı olarak şehir sıkışıklığından şikayetçiyiz. Eskişehir’in yerleşimi bir avuçtan çok daha büyük olmalı bence. Çevreye yayılmamış bir şehir. Kentleşme sorunumuz var, öyle söyleyeyim. Ayrıca insandan çok araç var ve park edecek yer yok.”

Yasin Bozan

‘Son beş yıldır bir şey yapılmıyor’

Eskişehir’in çevrecilik anlayışını yeterli bulmadığını dile getiren ETİ üretim personeli Yasin Bozan, “Eskişehir’e son zamanlarda yatırım yapıldığını görmüyorum. Yılmaz Büyükerşen Eskişehir’in mimarıdır ama son beş yıldır kayda değer bir şey göremiyorum. Çevrecilik yeterli değil” dedi.

Eser Güngören

‘Şehir içi indi-bindi çok az’

ETİ üretim personeli 43 yaşındaki Eser Güngören de, “İlk sorun bence trafik. İkincisi ise ulaşım pahalılığı. Şehir içi indi-bindi çok az. Bu konuda bir tarife düzenlenmesi lazım. Son olarak da çeşme suyuna çok sık zam geliyor. Temel üç sorun bu aslında” diyerek sorunlara dikkat çekti.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@