banner298

banner194

ESOGÜ'den önemli işbirliği protokolü!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ile SOMET Zihinsel Gelişim Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı...

ESKİŞEHİR 29.10.2022, 13:18
ESOGÜ'den önemli işbirliği protokolü!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ile SOMET Zihinsel Gelişim Derneği arasında “Engelliye Özelleştirilmiş Gelişim ve Kazanım Modeli Projesi” iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleşen protokol imza törenine ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Erdağ, Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman ve Prof. Dr. Hakan Demiral; Rektör Danışmanları Prof. Dr. Emine Gümüşsoy ve Doç. Dr. Oytun Meçik, Genel Sekreter Bayram Kaplan ile SOMET Zihinsel Gelişim Derneği Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Metintaş, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Güntülü Ak ve Ecz. Fatma Sevencan ve dernek kurucularından Prof. Dr. Selma Metintaş katıldı. Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak ve Dernek Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Metintaş imzaladıkları protokolün hayırlı olmasını diledi. 

İmzalanan protokol, zihin engellilerin topluma dayalı eğitim, sağlık, bakım ve barınma hizmetlerini bilimsel yöntem ve uygulamalarla gerçekleştirecek “Engelliye Özelleştirilmiş Gelişim ve Kazanım Modeli”nin geliştirilmesini ve uygulanmasını sağlamayı amaçlıyor. Engelliye Özelleştirilmiş Gelişim ve Kazanım Modeli Projesi kapsamında ESOGÜ ve SOMET Zihinsel Gelişim Derneği; zihin engelli kişilerin bireyselleştirilmiş eğitim ve gelişim programlarının yapılması ve uygulanması, zihin engelli kişilerin sağlık eğitimi ve değerlendirme uygulamalarının yapılması, zihin engelli kişilerin yakınlarının, bakanlarının ve eğitimcilerinin eğitim programlarının yapılması ve uygulanması ve zihin engelliliği konusunda bilimsel araştırmalar yapılması ve yayınlanması alanlarında iş birliği yapacak.   

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@