ESOGÜ Tıp Fakültesi'nde istifa depremi!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde sular durulmuyor. Tartışmalı şekilde Tıp Fakültesi Başhekimi olarak atanan Prof. Dr. Muhammed Evvah Karakılıç istifa etti.

ESKİŞEHİR 09.09.2021, 13:41 10.09.2021, 12:14
ESOGÜ Tıp Fakültesi'nde istifa depremi!

ÖZEL HABER

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi, Covid-19 salgını sürecinde Eskişehir Şehir Hastanesi ile Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin gerisinde kaldığı gerekçesiyle eleştiriliyor, hastane yönetiminin pek çok talebe ayak direttiği öne sürülüyor. Tıp Fakültesi’nde yaşanan olaylar bununla da sınırlı kalmıyor.

Ekim 2019’da Cumhuriyet gazetesi ile Eskişehir Anadolu gazetesinde çıkan haberler, ESOGÜ Tıp Fakültesi’ni karıştırmıştı. Söz konusu haberlerde, dönemin mevcut başhekiminin istifaya zorlanıp yerine Prof. Dr. Muhammed Evvah Karakılıç’ın atandığı iddia edilmişti.

Aradan yaklaşık iki yıl geçti ve Tıp Fakültesi Hastanesi yeni bir olayla daha gündeme geldi. Başhekim Muhammed Evvah Karakılıç’ın, görev süresi dolmadan istifa ettiği bilgisine ulaşıldı. Öte yandan Karakılıç’ın istifasının, önceki başkekim gibi baskı yoluyla gerçekleştiği iddia ediliyor. Karakılıç’ın istifasının istenmesinin nedeni olarak pandemi sürecinde hastanenin aldığı eleştiriler ile bütçe yönetiminin istenen şekilde idare edilememesi iddiaları gündemde.

İşte, 5 Ekim 2019 Cumartesi günü Cumhuriyet gazetesinde çıkan o haber:

“Üniversitede hızlı yükseliş

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) tartışma yaratan başhekim ataması yapıldı.

Bir süredir görevinden istifa etmesi yönünde baskıya uğradığı iddia edilen ve 2015 yılından beri görevden bulunan Başhekim Prof. Dr. Başar Sırmagül istifa etti. Yerine ise Abdullah Gül’ün Çankaya’daki doktor heyetinde olduğu öne sürülen, aynı zamanda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Arslantaş’ın hemşerisi olan Prof. Dr. Muhammed Evvah Karakılıç atandı. Prof. Dr. Elif Doyuk Kartal ve Doç. Dr. Nurdan Acar’ın da istifalarının istendiği öğrenildi. Abdullah Gül gibi Arslantaş ve Karakılıç’ın da Kayserili olmaları ise dikkat çekti.

Dikkat çeken bir husus da Muhammed Evvah Karakılıç’ın üniversite içerisindeki hızlı yükselişi. Yaklaşık iki yıl önce Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Ali Arslantaş’ın girişimleriyle ESOGÜ’ye gelen Karakılıç, önce profesörlük unvanı aldı, sonra sırasıyla Etik Kurul Başkanı, Başhekim Yardımcısı, Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı yapıldı. Ve en son mevcut başhekimin istifa etmesiyle Başhekim olarak atandı. Öte yandan Muhammed Evvah Karakılıç’ın özgeçmişinde, Abdullah Gül’ün Çankaya’daki doktor ekibinde olduğu yazması da dikkat çekiyor. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak’ın da yaşananlardan rahatsız olduğu belirtildi.”

5 Ekim 2019'da Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan söz konusu haberin küpürü...

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@