ETİ CEO'su "Dijitalleşerek verimliliğimizi güçlendireceğiz"

Türkiye ETİ CEO'su Ercan Öz, Eskişehir Ekonomi dergisine verdiği röportajda ETİ'nin dijitalleşmeye öncelik verdiğini belirtti...

ESKİŞEHİR 05.01.2024, 12:20 05.01.2024, 12:32
ETİ CEO'su "Dijitalleşerek verimliliğimizi güçlendireceğiz"

Eskişehir Ekonomi dergisine konuşan Türkiye ETİ CEO'su Ercan Öz "Türkiye’nin köklü ve lider kuruluşlarından ETİ, stratejik öncelik verdiği dijitalleşme kapsamında makine öğrenmesi, yapay zekâ ve endüstriyel nesnelerin interneti gibi akıllı teknolojilerin imkânlarından faydalanarak verimlilik ve üretkenliğini daha da güçlendirecek." dedi.

Öz, konuşmasına şu sözler ile devam etti:

“İnsanlığın mutluluğundan daha yüce bir amaç yoktur” sözü ile Eti'nin kurumsal varoluş amacını ortaya koyan Firuz Ka-natlı'nın 1961 yılında ilk üretim te sisinin temelini attığı ETİ, bugün 9 tesis, 81 marka ve 600'e yakın ürünüyle hayata mutluluk katmak için çalışıyor. Yıllardır Türkiye'nin 'mutluluk denince akla' ilk gelen markası olmanın gururunu yaşadıklarını belirten ETİ Türkiye CEO'su Ercan Öz, kuruldukları günden bu yana hem gıda üretimi hem de teknoloji geliştirme alanlarında hayata geçirdikleri sayısız ilkle Türk gıda sektöründe standartları belirlemeye devam ettiklerini söyledi.

Bugün 7 bini aşkın çalışan ve toplamda 300 bin metrekarelik kapalı alana sahip Türkiye ve Romanya'daki 9 üretim tesisinde ileri teknolojiyle en yüksek kalitede; bisküvi, kek, çikolata, tuzlu atıştırmalık, gofret, fonksiyonel ve lifli ürünler, kahval-tılık ürünler, dondurulmuş ürünler, soğuk atıştırmalıklar, glutensiz ve bebeklere özel ürünler olmak üzere çok geniş bir yelpazede üretim yap- tıklarını aktaran Öz, Eskişehir'deki ETİ Kek fabrikasının Avrupa'nın en büyük kek üretim tesisi olma özelliğini taşıdığının altını çizdi. Ercan Öz, üstün kalitedeki üretim teknolojisine sahip olan ETİ Bisküvi fabrikalarının ise alanında dünyadaki en büyük ilk üç tesis arasında konumlandığına dikkat çekti. Çikolata, bisküvi ve kek üretim tesislerinde sıvı çikolata ve krema imalatı yaptıklarını aktaran Öz, "Bütünleşik tahıl işleme tesisimizde yulaf ezmesi ve tam buğday unu üretimini, süt ürünleri tesisimizde süt tozu ve süt ürünleri üretimini, kuruyemiş tesisimizde de kuruyemiş ve püre üretimlerini kendi bünyemizde yapıyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gıda sektöründeki ilk Ar-Ge merkezi olarak kabul edilen ve ETİ'ye kendi teknolojisini üretme gücünü sağlayan ETİ Makine firmamız ise üretimin yanı sıra yeni ürünler ve otomasyon sistemlerinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynuyor" diye konuştu.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME HEDEFİNDE BAŞARIYA ULAŞTI

ETİ olarak 2022 yılında hem mevcut hem de yeni inovatif ürünleriyle sektörün büyüme rakamlarını geride bırakan bir başarı göstererek pazar paylarını artırdıklarını kaydeden Ercan Öz, "Halihazırda lider bulunduğumuz unlu mamuller kategorisinde bu liderliğimizi perçinledik. Çikolata kategorisinde de güçlü bir ikincilikle, sağlam adımlarla ilerledik. Hem kendi adımız hem de paydaşlarımız ve iş ortaklarımız adına sürdürülebilir büyümeyi devam ettirme hedefiyle girdiğimiz bu yıl ise, başarıya ulaştık. Amacımız faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda sektörün üzerinde büyümeye devam etmek" dedi.

Cumhuriyet'imizin 100'üncü kuruluş yıl dönümünü kutladığımız 2023'ün ülkemiz adına çok büyük anlam ve öneme sahip olduğunu vurgulayan Ercan Öz, şöyle konuştu: "ETİ olarak, kurulduğumuz 1961 yılından bu yana Cumhuriyet değerlerini kendimize ilke olarak belirledik. Cumhuriyet'imizin en önemli kentlerinden biri olan Eskişehir'de doğup bugünlere gelmiş bir marka olarak Cumhuriyet tarihimizin önemli bir bölümüne tanıklık etme şansına sahip olan, Cumhuriyetin değerlerine sımsıkı bağlı bir şirketiz. Türkiye'nin yeni yüzyılına girerken insanların mutluluğunu her şeyin önünde görmeye ve faaliyet gösterdiğimiz sektörün gelişimine ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz."

Önümüzdeki dönemde ürün geliştirme çalışmalarıyla gida sektörünün gelişimine yön vereceklerini belirten Ercan Öz, "Tüketiciler her zaman olduğu gibi en kaliteli ürünü alma noktasında gittikçe bilinçleniyor ve bizler de tüm ürün stratejilerimizi bu doğrultuda geliştiriyoruz. Bunun yanı sıra stratejik önceliğimiz olan dijitalleşme kapsamında makine öğrenmesi, yapay zekâ ve endüstriyel nesnelerin interneti gibi akıllı teknolojilerin imkanlarından faydalanarak verimlilik ve üretkenliğimizi daha da güçlendireceğiz. Insan kaynakları tarafında esnek ve uzaktan çalışmanın kurumsallaşmasına odaklanıyoruz. Yatırım alanında ise güçlü finansal yapımızla yeni ürün, kapasite artışı, verimlilik ve stratejik önceliklerimizden dijitalleşme ve sürdürülebilirlik alanlarında planlanan yatırımlarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz" dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@