ETO'dan üyelerine arabuluculuk eğitimi!

Eskişehir Ticaret Odası (ETO), bilgilendirme faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyerek, ETOTV’de arabuluculuk hakkında panel düzenledi...

ESKİŞEHİR 09.02.2022, 14:37
ETO'dan üyelerine arabuluculuk eğitimi!

“Arabuluculuğun Güncel Gelişmeleri Paneli” ETOTV’de gerçekleşti. Arabuluculuk hakkında geniş çaplı bilgi verilen ve sistemin tüm yönleriyle anlatıldığı panelin moderatörlüğünü ETO Arabuluculuk Merkezi Divan Üyesi Av. Arb. Eda Gölpek Tekebaşoğlu üstlendi. Telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen panelde TOBBUYUM Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel, arabuluculuğun dünyadaki yeri ve TOBBUYUM sistemi hakkında bilgi verdi.

Ahilik kültüründe de arabuluculuk benzeri bir sistem var

Arabuluculuğun uyuşmazlık içinde olan tarafların gönüllü olarak kullandıkları çözüm sistemi olduğunu ve bu sistemin Ahilik kültüründe de var olduğunu dile getiren Yüksel, bugün itibariyle TOBBUYUM işbirliğinde 55 ticaret ve sanayi odasında arabuluculuk ve tahkim imkanı olduğunu söyledi. Arabuluculuk sisteminde tarafların anlaşması halinde iki tarafın da kazanmış olduğunu belirten Dr. Onur Yüksel, arabuluculuk sisteminin çok bütüncül bir sistem olduğunu ve uyuşmazlıkların çözümü için ciddi bir hazırlık aşaması olduğunu kaydetti.

Uyuşmazlıklar arabuluculukla kısa sürede çözülüyor

Taraflardan toplanan bilgiler eşliğinde müzakereler yapıldığını belirten Yüksel, arabuluculuk sistemi sayesinde tarafların yargı yoluna kıyasla çok daha kısa bir süre içinde ve çok daha az masrafla hukuki anlaşmazlıklarına çözüm bulabildiklerini kaydetti. İş dünyası için arabuluculuğun avantajlarından da bahseden Yüksel, arabuluculuğun tüketici, işveren ve çalışan uyuşmazlıklarında, ticari uyuşmazlıklarda çözüm imkanı sağladığını sözlerine ekledi.

3 başlıkta geniş çaplı bilgi verildi

Panelde Avukat Arabulucu Özlem Bora Ticari ve işçi-işveren uyuşmazlıklarındaki arabuluculuk hakkında, Avukat Arabulucu Dr. Burak Aslanpınar, arabuluculuk anlaşmasının vergi, harç ve diğer mali avantajları hakkında, Prof. Dr. Ünsal Sığrı ise ticari müzakerelerde önemli stratejiler hakkında bilgi verdi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@