EYT Federasyon Başkanı Eskişehir'de!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği (EYT) Eskişehir Şubesi üyeleri dayanışma gecesinde buluştu. Federasyon Başkanı Gönül Boran Özüpak ile Kazım Kurt da katıldı.

ESKİŞEHİR 12.12.2021, 13:39
EYT Federasyon Başkanı Eskişehir'de!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT) Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen dayanışma gecesine katılan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, EYT’liler ile bir araya geldi. Geceye Başkan Kurt’un yanı sıra Eski Devlet Bakanı Yaşar Dedelek, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYT Federasyonuna bağlı şube başkanları ile CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar’ın yanı sıra çok sayıda siyasi partinin il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Çok sayıda EYT’linin katılım gösterdiği gecede salonun girişine SMA hastası Muzaffer bebek için de bağış kumbarası konuldu. 

EYT’lilerin yaşadığı mağduriyete sessiz kalmayarak, ihtiyaç sahibi 150 EYT’linin Halk Market’ten faydalanmasını sağlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un her zaman kendilerine destek olduğu belirten Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Mustafa Kara, Başkan Kurt’a teşekkür etti. Türkiye’deki 23 dernek, 46 temsilcilikle EYT’lilerin sesini duyurmaya çalıştıklarını söyleyen Kara, sadece kendileri için değil, aynı zamanda gelecek nesillerin hakları için mücadele ettiklerini kaydetti. Mustafa Kara konuşmasının ardından, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür plaketi takdim etti. 

“BİRLİKTE HAREKET ETMEK ZORUNDAYIZ” 

EYT’lilerle dayanışma gecesinde konuşan Başkan Kurt, EYT’lilerin yaşadığı sorunların Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisi olduğunu söyledi. EYT’lilerin büyük sıkıntılar içinde olduğunu belirten Başkan Kurt, hükümetin ise EYT’lilerin sorunlarına çözüm üretmekten uzak olduğunun altını çizdi. Başkan Kurt, “2002’den bu yana, Türkiye’yi yöneten tek adam var ve her şeyin sorumlusu bu tek adam. Bu tek adam değişmediği sürece, EYT’lilere kurtuluş yoktur” dedi. Türkiye’de 20 yıldan beri sağlık hizmetlerinin ücretsiz olduğu kandırmacasının olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, EYT’lilerin prim ödeyemediği zaman, sağlık hizmeti alamadığına dikkat çekti. Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Hem sağlık hizmetleri parasız diyeceksiniz hem de insanlara prim ödeteceksiniz. Prim ödemezseniz hastaneye sokmayacak. Böyle sosyal devlet olmaz. Anayasada değiştirilemez denilen, ‘demokratik, laik, sosyal hukuk devletini’ sonuna kadar savunmak için birlikte hareket etmek zorundayız. Hangi partiden olursak olalım, bir sefere mahsus birleşelim. Biz buna helalleşme diyoruz. Hepinizle helalleşmek istiyoruz” dedi.  

“DAVAMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ” 

Gecede konuşma yapan isimlerden biri de EYT Federasyon Başkanı Gönül Boran Özüpak oldu. Konuşmasına kendilerini yalnız bırakmayan Başkan Kurt’a ve düzenledikleri geceye katılan siyasi partilere teşekkür ederek başlayan Özüpak, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını söyledi. Her geçen gün daha da güçlendiklerini ifade eden Özüpak, Anayasal hakları olan emeklilik haklarından asla vazgeçmeyeceklerin altını çizdi. 2008 yılında dayatılan 5510 sayılı kanun ile sosyal yardım niteliğinde bağlanan emekli maaşlarını da asla kabul etmeyeceklerini kaydeden Özüpak, “Davamızdan vazgeçmeyeceğiz, davamızın sonucunu getirmek için sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@