Göç kampüsünü artık Odunpazarı yönetecek!

Odunpazarı Belediyesi ile Eskişehir Anadolu Rotary Kulübü Derneği arasında imzalanan protokolle, Sevinç Mahallesinde bulunan Sebahattin Kırtunç Göç Kampüsünün yönetimi, Odunpazarı Belediyesine geçti.

ESKİŞEHİR 24.02.2022, 13:47
Göç kampüsünü artık Odunpazarı yönetecek!

Belediye, geçtiğimiz yıl Haziran ayında açılışı yapılan Sebahattin Kırtunç Göç Kampüsünde tarım işçilerinin eş ve çocuklarının eğitimi, banyo ve tuvalet ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hizmet vermeyi sürdürecek.

Odunpazarı Belediyesi ile Eskişehir Anadolu Rotary Kulübü Derneği protokol imzaladı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un makamında gerçekleşen protokol törenine, Başkan Kurt ve Eskişehir Anadolu Rotary Kulübü Derneği Başkanı Fırat Ertan katıldı. Gerçekleşen tören ile Sevinç Mahallesinde bulunan Sebahattin Kırtunç Göç Kampüsünün yönetimi, artık Odunpazarı Belediyesine geçti. 5 yıl geçerli olan bu protokole göre, Odunpazarı Belediyesi göçmen tarım işçilerinin, eş ve çocuklarının eğitimi, banyo ve tuvalet ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hizmet vermeye devam edecek.

“ODUNPAZARI BELEDİYESİ VE ANADOLU ROTARY KULÜBÜ BİRLİKTE EĞİTİM ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEK”

Törende konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Anadolu Rotary Kulübü ile imzalanan bu protokol ile Sevinç Mahallesi’nde bulunan Sebahattin Kırtunç Göç Kampüsünün yönetiminin Odunpazarı Belediyesine devredildiğini kaydetti. Göç kampüsünün Anadolu Rotary Kulübünün destekleri ile gerçekleştiğine dikkat çeken Başkan Kurt, bu kampüsün göçer işçileri, çocukları ve eşleri için özel bir eğitim kampüsü olarak tasarlandığını belirtti. Başkan Kurt, “Odunpazarı Belediyesi olarak biz de o kampüse bazı katkılarda bulunuyorduk. Şimdi yapmış olduğumuz protokol, kampüsün yönetiminin tamamen Odunpazarı Belediyesine devri ile ilgili. Burada Odunpazarı Belediyesi ve Anadolu Rotary Kulübü birlikte eğitim çalışmalarına devam edecek. Sevinç Mahallesi ve yöresindeki köylerin halkına hizmet etmeyi sürdürecek. Bu protokolü imzalayarak kampüsü bize devreden Rotary Kulübü yöneticilerine ve Başkan Fırat Ertan’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇALIŞMALARIN ETKİNLİĞİNİ ARTIRMAK İÇİN DEVREDİYORUZ”

Başkan Kurt’tan sonra konuşan Anadolu Rotary Kulübü Derneği Başkanı Fırat Ertan, “Geçen sene açılışını gerçekleştirdiğimiz Sevinç Mahallesindeki Sebahattin Kırtunç Göç Kampüsü, Odunpazarı Belediyesinin büyük katkılarını almış idi. Tesisin işletilmesi, mevsimlik tarım işçilerine, çocuklarına ve eşlerine yönelik çalışmaların etkinliğini artırmak için Odunpazarı Belediyesine devrettik. Başta Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@