Gücüyener'den rehin alınan avukat hakkında açıklama

İzmir'in Bayraklı ilçesinde bir avukat haciz işlemi sırasında borçlu şahıs tarafından rehin alındı. Gücüyener olayla ilgili açıklama yaptı.

ESKİŞEHİR 16.06.2021, 10:14
Gücüyener'den rehin alınan avukat hakkında açıklama

İzmir’in Bayraklı ilçesinde bir avukat haciz işleminin uygulandığı işyerinin önünde yere yatırılarak silahla rehin alındı. Saldırganın elinden güvenlik güçlerinin yardımıyla kurtulan avukatın tedavisine Ege Üniversitesi Hastanesi’nde devam ediliyor. 

Saldırıyla ilgili Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Eskişehir Şube Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener açıklamalarda bulundu.  Meslektaşlarına yapılan saldırının dehşet verici olduğunu ifade eden Gücüyener, “Bugün bir meslektaşımıza doğrultulan silah tüm meslektaşlarımızla birlikte toplumun kendisine ve adalete doğrultulmuştur” dedi. 

"Meslektaşımız karşı koysa canından olcaktı" 

Gerçekleşen saldırının açıkça toplumun kendisine yapılan bir saldırı olduğunu belirten Gücüyener, “Bugün en çok sahip çıkılması gereken meslek gruplarından biriyiz. Biz toplumun mahkemelerdeki vekiliyiz. Bugün bir meslektaşımıza doğrultulan silah tüm meslektaşlarımızla birlikte toplumun kendisine doğrultulmuştur. Görevimiz sırasında bize yönelik işlenen suçların hâkimlere, savcılara karşı işlenen suçlardan bir farkı yok. Bugün meslektaşımıza yönelik bu dehşet verici saldırıyı yapan şahıs tutuklu yargılanmalıdır. Suçun nevini dogru  değerlendirmek bir elzemdir. Bu saldırı silahla tehdit, kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret, kamu görevlisine karşı kasten yaralama, kamu görevisine karşı silahla kişiyi hürriyetinden alıkoyma, görevi yaptırmamak için direnme suçlarının tüm unsurlarını barındırmaktadır.Uygulamanın ve yaptırımın kesinlikle caydırıcı olması gerekiyor. Bu saldırılara engel olunmak isteniyorsa kalıcı bir yaptırım ortaya koyulmalı. Meslektaşımız bugün en ufak bir refleksle karşılık vermiş olsa, karşı koymuş olsa canından olacaktı. Soruşturmanın takipçisi olacağız. Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi ve üzüntülerimizi iletiyoruz. Her aşamada kendisinin yanında olacağız” dedi. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@