banner298

banner194

Günay: "Gökpınar barajı Ağustos'ta bitiyor"

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, tarımsal sulama konusunda çok önem arz eden Gökpınar Barajı ile alakalı açıklamada bulundu.

ESKİŞEHİR 11.06.2021, 13:38
Günay: "Gökpınar barajı Ağustos'ta bitiyor"

Yukarı Sakarya Islahı ve Sulaması Projesi Gökpınar Barajı projesinde kapama seddesi imalatları, su alma yapısı imalatları, iletim hattı ve dipsavak imalatları, ulaşım yolları, batardo imalatları, derivasyon imalatları, enerji nakil hattı imalatları, slurry trench imalatları tamamlandığını belirten AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, açıklamasına şöyle devam etti: "Gökpınar Barajı’nın toplam gövde dolgu hacmi 1.430.000,00 m3 olup, 1.340.000,00 m3 dolgu imalatı tamamlandı. Gökpınar Barajında, 90.000,00 m3 gövde dolgusu, dipsavak mekanik aksamı ve dolusavak imalatlarının 2021 yılı Ağustos ayında tamamlanması hedefleniyor. Bu aşamaya gelirken her aşamasında yakın takip ve destekleri için E. Bakanımız Nabi Avcı ve Valimiz Erol Ayyıldız’a teşekkür ederim.”

Günyüzü'ne 240 milyon TL'lik yatırım

Toplam proje bedelinin 240 milyon lira olduğunu dile getiren Günay, ‘’Şehrimizde sürdürülebilir kırsal kalkınma anlamında atılan adımların en güzel örneklerinden biri bu proje. 2015 Yılında başlayan proje gelecek aylarda tamamlanmış olacak. Eskişehir’i ilçe ilçe, köy köy geziyoruz. Buralarda vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını, isteklerini çok net şekilde görme imkanımız oluyor, ilgili mercilere ve bakanlarımıza iletiyoruz. Bu anlamda yapılan projelerin, atılan adımların sonuna kadar takipçisi ve destekçisiyiz. Bakın burada 240 Milyon TL’lik bir yatırım söz konusu. Küresel iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini her gün daha derinden hissediyoruz. Tarımsal sulama önemli bir sorun haline geldi. Bu yatırım Eskişehir için çok değerli ve bu yatırım değer üretmeye devam edecek. İşte sürdürülebilir kalkınmanın formülü de budur. Cumhurbaşkanımızın talimatları, yakın takibi ile hayata geçen Gökpınar Barajı’nın yapımında ilgi ve desteklerini esirgemeyen Sayın Bekir Pakdemirli, DSİ Genel Müdürü Sayın Kaya Yıldız ve DSİ 3. Bölge Müdürü Kağan Şan ve ekiplerine Günyüzülü hemşerilerim adına teşekkür ederim” diye konuştu. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@