Hamid Yüzügüllü doğru aday mı?

Hamid Yüzügüllü’nün Tepebaşı’na adaylığını vatandaş nasıl değerlendirdi? Öğrenmek üzere sokağa çıktık ve vatandaşa mikrofonumuzu uzattık.

ESKİŞEHİR 05.02.2024, 12:18 05.02.2024, 12:20
Hamid Yüzügüllü doğru aday mı?

DİLARA ADAK-HALKIN GÜNDEMİ

Sivrihisar Belediye Başkanı olan AK Partili Hamid Yüzügüllü, Tepebaşı Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildi. Tepebaşı’nda özellikle Dündar Ünlü ile Ahmet Sivri’nin adaylıkları dillendirilirken Hamid Yüzügüllü’nün adaylığının açıklanması halk için sürpriz oldu. 

‘AK PARTİ ADAY GÖSTERMİŞSE KAZANIR’

73 yaşındaki emekli vatandaş Mevlüt Koçboğa “AK Parti’nin kuruluşundan beri bu partiyi destekliyorum ben. AK Parti aday göstermişse kazanır. Çünkü gece gündüz çalışan, sözünün eri insanlar. Ama geri kalanlara güvenemiyorum. Belediye başkanı isterse çalışmasın, arkasında bir kontrol mekanizması var. Yapıyor mu yapmıyor mu kontrol ediyorlar. İşini yapmazsa onu alır, başkasını oraya diker. Bu böyledir. AK Parti’nin olduğu yer çalışır” dedi.

‘BENCE UYGUN BİR ADAY’

46 yaşındaki ev hanımı İlknur Çiftçi, “Hamid Bey’i tanıyoruz zaten. Bence uygun bir aday olmuş” diyerek Yüzügüllü’nün adaylığını destekledi.

‘CHP’NİN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ’

Emekli vatandaş Hakkı T., “hayırlısı diyeceğiz. Biz CHP’nin devam etmesini istiyoruz. Ama zor geçecek yarış. Rekabet yüksek olacak” dedi.

‘ÇEKİŞMELİ BİR SEÇİM OLACAK’

58 yaşındaki emekli vatandaş, “ben de Sivrihisarlıyım. Hamid Başkanın hemşerisiyim. İki Sivrihisarlı çarpışacak diyoruz arkadaşlarla, Ahmet Ataç da Sivrihisarlı çünkü. Ahmet Bey daha eski olduğu için avantajlı, Hamid Bey’in işi çok zor. Ama Odunpazarı için aday olsaydı kazanma ihtimali daha yüksek olurdu bence. Tepebaşı için olunca olasılık düştü diye düşünüyorum. Çekişmeli bir seçim olacak. Ahmet Bey’in bir zemini var orada ama CHP yeni bir aday koysaydı, o zaman Hamid Bey’in avantajı yükselirdi. Başa baş gidecek bir seçim olarak görüyorum ben” diyerek seçimin heyecanlı geçeceğini söyledi.

‘HAYIRLISI OLSUN’

Ev hanımı Hatice Kaplan, “Hayırlısı olsun diyorum. Bu konuda pek bir yorumum yok” diye konuştu.

‘BİZ AHMET ATAÇ’TAN MEMNUNUZ’

62 yaşındaki emekli vatandaş Ali Ömür, şunları söyledi: “ben hiç şansı yok diyorum. Hamid Bey Sucuk Festivali yaptı mesela, Eskişehir’in yerel sanatçıları dururken dışarıdan sanatçı getirdiler. Sonra Eskişehir’in çiftetellisini, havasını, yerel sanatçının çalmış olduğu müziği, canlı söyletmek yerine CD’den çalıyorlar. Şunu demeye getiriyorum, nerede kaldı bizim milli ve yerliliğimiz? Dışarıdaki insanlara dünyanın parasını veriyorlar. Burnumuzun dibindeki insanları görmüyoruz, onlara değer vermiyoruz. Sonra ben Tepebaşı Belediyesi’ne adayım. Biz Ahmet Ataç’tan memnunuz. Hamid Yüzügüllü’nün Eskişehir’de Tepebaşı’nda hiç şansı olmayacak. Çünkü söylemle yapılan iş arasında büyük fark var. Biz bunları defaten söylememize rağmen para mı ne dönüyorsa, bilemiyorum artık. Eskişehir çağdaş, sosyal bir kent. Eskişehir her şeyi görüyor, yapılan şeyler ortada.”

‘TEPEBAŞI İÇİN DOĞRU ADAY’

Ev hanımı Meliha Şen, “Ben onu çok seviyorum. Tepebaşı için doğru bir aday olmuş. Çok iyi olur, başarılı biri” dedi.

‘SANDIKTIR, NE ÇIKACAĞI BELLİ OLMAZ’

Hasan Soyar, “ben kazanamaz diye düşünüyorum. Burada CHP alır. Tabii sandıktır, ne çıkacağı belli olmaz ama benim görüşüm bu şekilde. Bu seçim biraz kritik. Büyükşehir’de de Ayşe Ünlüce alır diye düşünüyorum. Ama memleket için hayırlısı ne ise o olsun. Temennimiz bu” diye konuştu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@