Hamid Yüzügüllü konuştu: Odunpazarı'na aday mı?

Eskişehir Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Kanal 26 ekranlarında dikkat çeken açıklamalarda bulundu…

ESKİŞEHİR 15.12.2021, 17:51
Hamid Yüzügüllü konuştu: Odunpazarı'na aday mı?

Kanal 26 ekranlarında Gazeteci Arif Anbar’ın sorularını yanıtlayan Sivrihsar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Ocak ayı itibariyle Sivrihisar Organize Sanayi Bölgesinde arsa satışlarının başlayacağını duyurdu.

'ARTIK GÖÇ ALMAYA BAŞLADIK'

Başkan Yüzügüllü, şunları söyledi: “22 yıl önce Sivrihisar’a bir organize sanayi bölgesi yapalım denmiş ama yeri bile belli olmayan, sadece kağıt üzerinde yapılsın diye alınan bir karar var. Biz birtakım girişimlerle bunların kamulaştırmalarını yaptık. Bununla beraber 2019’un ikinci çeyreğinde alt yapı ihalesi yapıldı. Bugün de altyapı çalışmalar bitmiş durumda; elektriği, yolları, suyu, kanalizasyonu… Nasip olursa 1 Ocak 2022’den itibaren arsa satışları başlayacak. Şu an maliyetler çıkıyor. Arsa fiyatları belli olacak ve satışlara başlayacağız. Yani artık Sivrihisar turizmiyle, sosyal donatı alanlarıyla, altyapı ve üst yapısıyla, sanayisiyle, her şeyiyle yükseliyor artık. Bakın bizim nüfusumuz her sene göç veriyordu, artık göç almaya da başladık.”

‘SİVRİHİSAR’IN AÇILIŞINI YAPACAĞIZ’

“Sivrihisar ilçesinin açılışını yapacağız” ifadesiyle dikkatleri üzerine toplayan Hamid Yüzügüllü, “Sivrihisar’da yaptığımız hiçbir şeyin açılışını yapmadık. Nasip olursa 2023 yılında Sivrihisar’ın açılışını yapacağız. Yani bir ilçe açacağız. Yani her şeyiyle bir ilçeyi açacağız. Bugün nasıl büyük siteler, dönüşüm alanları açılıyor, biz de bir ilçe açacağız. Türkiye’de ilk defa bir ilçenin açılışını yapacağız. Parklarıyla, yollarıyla, müzeleriyle, sosyal donatı alanlarıyla, Cumhuriyetin yüzüncü yılına yakışır bir ilçe açılışı yapacağız. Ve bu festival şeklinde bir açılış olacak. Türkiye ve dünya üzerinden gelen tüm insanlara Sivrihisar’ın yeni yüzünü göstermiş olacağız” dedi.

‘HERHANGİ BİR MEVKİ İÇİN ÖZEL BİR ÇABAM OLMAZ’

Başkan Yüzügüllü, Odunpazarı Belediye Başkanlığına aday olabileceğine ilişkin yorumlarla ilgili de konuştu. Yüzügüllü, şu ifadelere yer verdi: “Ben hizmet için varım. Benim hayatımda hiçbir zaman hesap kitapla işim olmadı. Bana verilen vazifeyi en iyi şekilde bitirmeyi nasip etsin rabbim. Yani bugün Hamid Yüzügüllü’nün şurada gözü var, şu mevkiye oynuyor, bu mevkiye göz kırpıyor diye bir davası asla yok. Yani görev bana verilirse en iyi şekilde yaparım. Ama herhangi bir mevki için özel bir çabam olmaz. Tabii ki bunlar çok güzel şeyler. Böyle büyüklerimizin, vatandaşlarımızın bizleri böyle büyük yerlerde görmesi bizleri onurlandırıyor, gururlandırıyor. Sonuçta Hamid Yüzügüllü Sivrihisar’ın köyünden çıkıp gelmiş bir vatandaş. Yani Hamid Yüzügüllü’yü Hamid Yüzügüllü yapan bu halktır. Yani bizi böyle yerlere layık gören halkımıza teşekkür ediyorum. İnşallah hep beraber güzel günler görürüz diye düşünüyorum.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@