banner298

banner194

Hasan Polatkan Havalimanı'nda umre seferleri başladı

Her geçen gün yolcu trafiği artan Eskişehir Teknik Üniversitesi'ne (ESTÜ) bağlı Hasan Polatkan Havalimanı'nda umre seferleri başladı.

ESKİŞEHİR 15.09.2022, 12:08
Hasan Polatkan Havalimanı'nda umre seferleri başladı

Belçika ve Almanya başta olmak üzere Avrupa’daki çok sayıda noktaya direkt uçuşların yapıldığı Hasan Polatkan Havalimanında ilk umre uçuşu 13 Eylül Salı günü yapıldı. İlk umre seferinde 163 kişi dualarla umreye uğurlandı. 

İlk umre seferinde çevre illerden gelen kafilelerin yoğunluk oluşturduğu Hasan Polatkan Havalimanında yakınlarını umreye uğurlayan vatandaşlar duygusal anlar yaşadı. Umre vazifelerini yerine getirecek yakınlarını dualarla uğurlayan vatandaşlar, Eskişehir'den umre seferlerinin düzenlenmesinden çok memnun olduklarını, Hasan Polatkan Havalimanının varlığının bölgede yaşayan vatandaşlar için büyük kolaylık olduğunu dile getirdi. 

Hasan Polatkan Havalimanında ikinci umre seferinin 20 Eylül Salı günü yapılması bekleniyor. 

95 bin yolcu taşındı, 3 bin 250 eğitim uçuşu gerçekleştirildi 

Pandemi sonrası yolcu sayısında belirgin bir artış olduğu gözlenen ESTÜ Hasan Polatkan Havalimanında 2022 yılı başından bugüne kadar 95 bin yolcu taşındı. Ekim ayı içerisinde yolcu sayısının 100 bini geçmesi bekleniyor. 

Eskişehir ve bölgeye verdiği hizmetlerin yanı sıra ESTÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pilotaj Bölümünün uçuş eğitim faaliyetlerinin de gerçekleştirildiği ESTÜ Hasan Polatkan Havalimanı'nda bugüne kadar 3 bin 250 eğitim uçuşu icra edildi. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@