Hasan Polatkan Havalimanı'yla ilgili skandal iddia!

Hasan Polatkan Havalimanı sorununun çözüldüğü duyurulmuştu... Ancak perde arkasında tartışma yaratacak bir anlaşma olduğu ortaya çıktı... İşte haber...

ESKİŞEHİR 31.03.2022, 16:14 01.04.2022, 18:12
Hasan Polatkan Havalimanı'yla ilgili skandal iddia!

ÖZEL HABER

Zarar eden Zafer Havalimanı’nı canlandırmak amacıyla Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’nın uçuşlara kapatılmasına karar verilmişti.

Kamuoyundan gelen yüksek tepkiler üzerine AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Nabi Avcı, Emine Nur Günay, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, AK Parti MKYK Üyesi Burhan Sakallı ve Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüşmüş ve görüşme sonrasında sorunun çözüldüğü, Hasan Polatkan Havalimanı’nın uçuşlara kapatılmayacağı duyurulmuştu.

ESKİŞEHİR'E YAPILACAK SEFERLER KISITLANMIŞ

Ancak görüşmenin perde arkasında olay yaratacak bir anlaşmanın yapıldığı ortaya çıktı. İddiaya göre Eskişehir’e uçuş gerçekleştiren havayolu şirketleri, Eskişehir’e yapacakları seferleri görünür biçimde kısıtladılar. Zafer Havalimanı’na yapılacak seferleri ise bir hayli arttırdılar.

Edinilen bilgiye göre Eskişehir’e uçuş gerçekleştiren C..... havayolu şirketi Nisan ve Mayıs aylarında haftada sadece bir, S. E. havayolu şirketi haftada sadece iki, T. F. B. havayolu şirketi ise haftada sadece bir uçuş gerçekleştirecek. Geçmişle kıyaslandığında bu uçuşların fazlasıyla düşük olduğu görülüyor.

ESKİŞEHİR'İN SEFERLERİ ZAFER'E YÖNLENDİRİLMİŞ BİLE!

Asıl dikkat çeken nokta ise en çok uçuşun gerçekleştirildiği yaz döneminde yapılan planlama. Söz konusu üç havayolu şirketinden C....., Haziran ayında Eskişehir'e haftada yalnız dört sefer düzenleyecek. Ancak aynı havayolu şirketi, Zafer Havalimanı’na haftada tam on iki sefer düzenleme kararı aldı. Bu da gösteriyor ki, Hasan Polatkan Havalimanı’na yapılacak uçuşlar, büyük çoğunlukla Zafer Havalimanı’na yönlendirilmiş. T. F. B. ile S. E. havayolu şirketleri ise Eskişehir'den tamamen çekilme kararı alıyorlar ve Zafer ile Balıkesir'e yönleniyorlar.

Öte yandan, uçak firmalarına, “Eskişehir’e kaç sefer yapılacaksa Zafer Havalimanı’na da en az o kadar sefer yapılacak” şeklinde telkinde bulunulduğu iddialar arasında.

Nabi Avcı şaşırttı! Havalimanı sorunu çözülemedi: https://www.saglisolluhaber.com/eskisehir/nabi-avci-sasirtti-havalimani-sorunu-cozulemedi-h7187.html

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@