banner298

banner194

Hasan Polatkan Havalimanını kapatmak zulümdür!

Hasan Polatkan Havalimanı kapatılacak mı? Bir tepki de Zafer Partisi Eskişehir İl Başkanı Soner Çam'dan geldi. Çam, "Eskişehirlilere haksızlık yapılıyor" dedi.

ESKİŞEHİR 24.03.2022, 09:31
Hasan Polatkan Havalimanını kapatmak zulümdür!

Hasan Polatkan Havalimanı'nın kapatılması girişimine sert tepki gösteren Zafer Partisi Eskişehir İl Başkanı Soner Çam, şu ifadelere yer verdi:

'KOLAY VARKEN ZORLAŞTIRMAYIN'

"Eskişehir’de yaşayan 250 bine yakın Emirdağlı vardır. Brüksel, Gent, Ansvers şehirlerinde ve Belçika'ya yakın ülkelerde de yaklaşık 200 bin’e yakın Emirdağlı yaşamaktadır. Her gün Eskişehir’den Belçika’ya, Belçika’dan Eskişehir’e uçuş sirkülasyonu vardır. Bu uçuşlar zaman ve maliyet açısından çok faydalı ve önemlidir. Hasan Polatkan Havaalanının Zafer Havaalanına taşınması Eskişehir’de yaşayan Emirdağlılara ve Eskişehirlilere bir zuldür, haksızlıktır. Kolay varken zorlaştırmanın alemi yoktur. 

'BUNUN HESABI SANDIKTA SORULUR'

Özellikle Eskişehir’de ve Emirdağ’da yaşayan hemşehrilerimiz AKP iktidarından bunun hesabını sandıkta soracaktır. Zafer Havaalanı yaparken 'yap soy devret' modelinin ceremesi Eskişehir ve Emirdağlı vatandaşlara yüklenemez. Fizibilite yapmadan getiri ve götürüsü hesaplanmadan yapılan yatırım yandaşları zengin etmekten başka bir şey değildir.

ZARAR ÇOK BÜYÜK
 
Zafer Havalimanı'na 1 milyon 317 bin garanti verilmişti: 11 bin 196 yolcu kullandı. Havalimanına 6 milyon 938 bin Avro ödenmiştir. Kütahya-Afyon-Uşak illerine hizmet vermek üzere yapılan Zafer Havalimanı için 2021’de iç hatlarda 775 bin 137, dış hatlarda ise 542 bin 596 kişilik yolcu garantisi verildi. Ancak verilen hedef tutturulamadı ve 2021’de iç hattı kullanan yolcu sayısı 9 bin 228 olurken, dış hat kullanan yolcu sayısı da 1904’te kaldı. Havalimanının eksik kalan 1 milyon 306 bin 537 yolcusu için, 6 milyon 938 bin 738 Avro ödenmek zorunda kaldı. Devlet göz göre göre soyuluyor, adeta 'yap soy devret' modeli uygulanmıştır. 

'YANDAŞLARI ZENGİN EDİYOR'

Yüzde 99 oranında yanılma payı olan ve verilen garantinin sadece yüzde 1’ini karşılayan Zafer Havalimanı nedeniyle, devletin kasasından bugünkü kur karşılığı bir yılda 106 milyon lira çıktı. Bugüne kadar olduğu gibi bu hata payıyla devam ederse, 2044’e kadar şirkete yapılacak garanti ödemesi 208 milyon Avro’yu bulacak. Kamuyu zarara uğratan bu yatırımların sözleşmelerindeki hükümleri Türk Lirası’na çevirmeyen iktidar, yandaşlarını zengin etmeye devam ediyor."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@