Hatipoğlu şoförlerin sorunlarını dinledi

Eskişehir Şoförler Odası Başkanı Kadir Ağır ve yönetim kurulu üyeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İYİ Parti Eskişehir milletvekili Nebi Hatipoğlu’nu ziyaret etti. 

ESKİŞEHİR 15.06.2023, 11:59
Hatipoğlu şoförlerin sorunlarını dinledi

Nebi Hatipoğlu, Oda Başkan ve yöneticilerinin anlamlı ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek şoför esnafının sorunlarını dinledi. Ziyarette Kadir AğırSayıştay tarafından Büyükşehir Belediyelerinin denetimleri sonucunda yolcu taşımacılığı faaliyeti yürüten ve tahdit ile sınırlandırılmış olan; S plakalı servis işletmeciliği, M plakalı minibüs ile yolcu taşımacılığı, D plakalı taksi dolmuş ile yolcu taşımacılığı ve T plakalı taksi ile yolcu taşımacılığı, alanında faaliyet gösteren esnaflar için 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında yapılan düzenleme sonucunda yolcu taşımacılığı ile ilgili iş ve işlemlerin Belediyeler tarafından yapıldığını veya süreli olarak ihaleye verildiği hükmünü hatırlattı. Ağır, “Bu kapsamda 45-50 yıldır esnafın ekmek kapısı konumundaki esnaf grubunun kazanılmış hakları yok sayılarak ihale kapsamında esnafa satılmak istenilmektedir. Bu sebeple mevcut esnafın kazanılmış haklarının korunmaması halinde sadece Eskişehir değil, başta büyükşehirler olmak üzere tahdit ile sınırlandırılmış ticari plaka uygulaması olan illerde sırası ile aynı sorunlar yaşanacaktır” dedi. 

TAKSİ SAYISI ARTTIRILMAK İSTENİYOR 

Son olarak Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin 17 Mayıs 2023 tarih ve 13 sayılı UKOME kararı ile Eskişehir’de ticari taksi sayısı artırılması yönünde oy çokluğu ile karar alındığını hatırlatan Ağır, böylece tahditli plaka uygulamasının bozulduğunu belirtti. Oylamada UKOME’ye katılan tüm kamu kurum ve kuruluşları Büyükşehir Belediyesine karşı çıkarak red oyu verdiği halde oyların eşitliği değerlendirilerek oy çokluğu ile karar çıktığını ifade etti.

Milletvekili Nebi Hatipoğlu da konuyla ilgili, Eskişehir’de taksi sayısının arttırılmak istendiğini belirterek, şoför esnafının buna karşı çıktığını, atıl durumda bulunan 168 dolmuşun taksi olarak hizmete sunulmasını istediklerini ifade etti. Hatipoğlu, şoför esnafının yaş konusunda tedirginliği bulunduğunu belirterek, “Ülke genelinde ciddi şoför ihtiyacı ortaya çıkması, yeni neslin şoförlükle ilgili faaliyetlere katılmaması sebebiyle SRC kapsamındaki 69 yaş düzenlemesinin, geçerli sağlık raporu ve psikoteknik belgesi bulunması koşulu ile Yönetmelik kapsamında kalıcı düzenleme yapılması sektörü rahatlatacağı şoför esnafı tarafından istenmektedir. Şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığı yapan şoförlerin çalışma süreleri konusundaki yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulan konularda da gerekli çalışmaları yapacağım” dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@