Hatipoğlu’ndan Halüce Gecesi açık arttırmasında sembolik bağış

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği ‘Halüce Gecesi’ etkinliğine katılarak, depremzedelere yardım maksadıyla düzenlenen açık arttırmada bin 864 TL’lik sembolik bir bağış yaptı.

ESKİŞEHİR 03.03.2024, 17:45 03.03.2024, 17:52
Hatipoğlu’ndan Halüce Gecesi açık arttırmasında sembolik bağış

Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği, dün akşam düzenledikleri etkinlikle, geleneksel olan Halüce Gecesi buluşması gerçekleştirildi. Kafkas kökenli vatandaşlar, bir araya geldikleri organizasyonda hem birlik ve beraberliklerini sağlamak maksadıyla hem de yapılan açık arttırma satışlarıyla geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketinden etkilenen vatandaşlara yardımcı olmak için bir araya geldi.

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, düzenlenen Halüce Gecesi etkinliğine katılarak, Kafkas vatandaşlar ile bir araya geldi. Hatipoğlu, 21 Mayıs 1864 yılında Rus İmparatorluğu tarafından Çerkez, Abaza ve Abhazlara karşı yapılan soykırımın yıl dönümüne çok az bir süre kaldığını hatırlatarak, yapılan açık arttırmaya bin 864 TL’lik sembolik bir bağış yaptı. Vatandaşların yoğun ilgisi ve misafirperverlikleri için teşekkür eden Hatipoğlu yaptığı konuşmada, “Eskişehir coğrafyasını oluşturan en saygın milletlerden olan Çerkez kardeşlerim, davetiniz için minnetimi ve teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Öncelikle 21 Mayıs 1864 Büyük Çerkez sürgününün yıl dönümü yaklaşmakta. Halen dinmeyen acılarımızı paylaştığımı bilmenizi istiyorum. Şunuda söylemeden geçmeyeceğim, Çerkez kardeşlerimizin Anadolu coğrafyasına geldikten sonra kültürde ve sanatta devletimizin en üst mevkilerinde yaptıklarını, bugün Türkiye Cumhuriyeti'ne verdikleri devasa katkıları en iyi bilenlerdenim. Böyle mağrur, gururlu ve vatanperver insanlardan oluşan bir millettir Çerkezler. Keza Eskişehir'de sizlerle hemşehrilik yapıyorum. Ben de başka zorlu bir coğrafyadan Eskişehir'e gelmişim. Benim için bir gururdur bu göçmenlik. Çok sayıda Çerkez arkadaşım var. Sizlere burada politika yapmak istemiyorum. Sadece şunu söylemek isterim, derneğinize sordum,’Belediye meclisinde kimi istersiniz?’ diye. Büyükleriniz, çok kıymetli kardeşim Cihan Ertok'u tavsiye ettiler, karar verdiler. Sizleri temsilen belediye meclisimizde çok değerli kardeşimle birlikte çalışmaktan çok mutluyum. İnşallah 31 Mart sonrası da kapılarımız her zaman sizlere açık olacaktır. Tekrar nazik davetiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Ben gelmeden önce de burada bir açık arttırma olmuş. Ben de bin 864 TL sembolik bir bağışla size katkıda bulunmak istiyorum. İyi akşamlar dilerim” dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@