Haydi Eskişehir, SMA'lı Toprak Bebek için canlı yayına!

Eskişehir’de SMA hastası olan minik Toprak'ın kurtulması için destekler sürüyor. Bu kapsamda Eskişehir Barosu da tanınmış isimlerle bağış toplayacak.

ESKİŞEHİR 15.06.2021, 16:30 15.06.2021, 17:05
Haydi Eskişehir, SMA'lı Toprak Bebek için canlı yayına!

Türkiye'nin önemli sağlık sorunlarından birisi de SMA hastalarının tedavisinin devlet tarafından karşılanmaması ve bazı tedavi yöntemlerinin belli kurallara bağlanması.

Türkiye'de ki binlerce SMA hastası, astronomik tedavi masrafı nedeniyle tedavi olamıyor ve bir çoğu erken yaşta yaşamını yitiriyor.

Eskişehir'de de Yavaş ailesi, SMA'lı çocukları için devletten ve vatandaşlardan yardım istiyor.

Anne Zehra Yavaş ile Baba Reyhan Yavaş, SMA hastası çocukları Toprak'ın tedavi masraflarını karşılamak için bir kampanya başlattılar.

Söz konusu kampanyaya destek giderek artarken Eskişehir Valiliği de kampanyanın geniş kitlelere ulaşabilmesi için ailenin şehir genelinde stant açmasına izin verdi, bağış yapılacak IBAN’ı onayladı.

Küçük Toprak'ın yaşaması için başlatılan kampanyaya bir destek de Eskişehir Barosu’dan geliyor.

Baro, 15 Haziran Salı (bu akşam) saat 21.00’de, “Toprak Bebeğe Umut Ol” başlığıyla Instagram canlı yayını gerçekleştirecek.

‘İnstagram.com/eskisehirbarosu’ adresi üzerinden gerçekleştirilecek bağış kampanyası yayınına, Eskişehir Baro Başkanı Mustafa Elagöz; CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü; Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç; ses sanatçıları Özgün, Umut Akyürek, Nurdan Torun, İskender Doğan, Semiha Yankı, Ülkü Sarpkan; tiyatro oyuncuları Şebnem Özinal, Emre Başalak, Özlem Boyacı katılacak.

Sanatçı Joker’in de dahil olduğu canlı yayının moderatörlüğünü ise Hüseyin Akçar yapacak.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@