banner194

İşte, iskansız yapılara elektrik aboneliği şartı! Başkan Akdoğan açıkladı...

Eskişehir Elektrikçiler Odası Başkanı Ahmet Namık Akdoğan imar affına ilişkin konuştu, geçici elektik aboneliğinin koşulunu duyurdu...

ESKİŞEHİR 06.07.2022, 12:39 11.07.2022, 20:11
İşte, iskansız yapılara elektrik aboneliği şartı! Başkan Akdoğan açıkladı...

Eskişehir Elektrikçiler Odası Başkanı Ahmet Namık Akdoğan yaptığı yazılı açıklamada, inşaat ruhsatı olan yapılarda iskan aramaksızın geçici elektrik abonesi yaptırılabilineceğini ifade etti.

Ahmet Namık Akdoğan

Başkan Akdoğan açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

31 ARALIK 2021 TARİHİNE DİKKAT

"1 Temmuz 2022 tarihe kadar yapı (inşaat) ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olup, kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılara; yol, elektrik, su, telefon, kanalizasyon, doğal gaz gibi alt yapı hizmetlerinden birinin veya birkaçının götürüldüğünün belgelenmesi halinde, ilgili yönetmelikler doğrultusunda fenni gereklerin yerine getirilmiş olması ve bu maddenin yayımı tarihinden itibaren başvurulması üzerine, kullanma izni alınıncaya kadar ilgili mevzuatta tanımlanan ait olduğu abone grubu dikkate alınarak geçici olarak su ve/veya elektrik bağlanabilir. Bu kapsamda, ilgili belediyeden dağıtım şirketlerine elektriğin kesilmesi talebinin söz konusu olması halinde aboneliği iptal edileceğinden, su ve/veya elektrik bağlanması herhangi bir kazanılmış hak teşkil etmez. Ancak, yapı (inşaat) ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olma şartı 31 Aralık 2021 tarihinden önce yapılmış olan yapılarla ilgili olarak uygulanmaz. 1 Temmuz 2022'de ilgili maddenin -6191 Geçici Madde 11 – (Ek : 9/7/2008-5784/25 md.)-  yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılan abonelikler de ait olduğu gruba dönüştürülür."

saglisolluhaber.com
 

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@