Jale Nur Süllü Alpu yolu üzerinden iktidara çattı!

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü 'ölüm yolu' diye anılan Alpu yoluna gitti, daha fazla ölümlü kaza yaşanmadan yolun yapılmasını istedi...

ESKİŞEHİR 01.02.2022, 10:58 02.02.2022, 15:51
Jale Nur Süllü Alpu yolu üzerinden iktidara çattı!

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, tamamlanmayan Eskişehir Alpu yolunun, tehlikeye davetiye çıkarttığını belirterek “Yol kenarlarında çalışma yapıldığına dair uyarılar yetersiz. Kazı ile oluşan kot farkı, bariyerler ile ayrılmadığı için yol, özellikle kış şartlarında kazalara davetiye çıkartıyor. Her yıl, bir sonraki yıla bitecek diye tarih verilen Eskişehir-Alpu yolunda acilen gerekli önlemler alınmalı” dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün hedeflenen tarihten önce bitirmek için 7/24 çalışıldığını belirttiği yolun kış gelmeden bitirilmesi gerekirken bitirilmediğine ve  Eskişehir-Alpu arasındaki 39 kilometrelik bölünmüş olarak yeniden projelendirilen yolun 2022 yılı yatırım programına dahi alınmadığına dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü “Son günlerde beşli çeteye verilen ihalelerle, usulsüzlükler ile gündeme gelen Ulaştırma Bakanlığı, Eskişehir’de 39 km’lik yolu tamamlamaya niyetli gözükmüyor. Seçim yatırımı olarak, planlaması yapılmadan başlanan yol, bu hali ile ölüme davetiye çıkartıyor” diye konuştu.

'RANT KAYGISI DAHA AĞIR  BASIYOR'

“AKP iktidarı, her fırsatta övündüğü yol yatırımlarına ihtiyaca göre mi yoksa siyasal kaygılara göre mi öncelik veriyor?” sorusunu soran CHP Eskişehir Milletvekili Süllü, “Araç geçmeyen yerlere bile duble yol yapan AKP, eğer ihtiyaca göre yol yatırımı yapıyorsa Eskişehir’in Kuzey, Güney Çevre Yolu, Eskişehir-Alpu-Mihalıççık Yolu, Sarıcakaya- Mihalgazi Yolu ve Seyitgazi- Kırka yolunun acil ihtiyaç olduğu tüm verilerle ortadadır. Fakat siyasi kaygılara göre yapıyorsa Eskişehir’de seçimlerden önce yol için sözler verilmesine karnımız tok. Gerçi son günlerde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da işaret ettiği gibi, rant kaygısının yol yapımlarında daha ağır bastığını söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

'BİZİM KAYGIMIZ DAHA FAZLA CAN KAYBEDİLMEMESİ'

Alpu yolu üzerinden gidilen Sevinç Mahallesi’nde gündeme gelen kömür ocağına dikkat çeken Süllü, “AKP iktidarının farklı kaygıları olabilir ama bizim kaygımız daha fazla canımız yanmadan çözüm için gereğinin yapılmasıdır. Hemşerilerimizin kömüre değil, güvenle kullanacağı yollara ihtiyacı var.  Yapımına başladığı günden beri bir plansızlık içinde devam eden yolda yeni kazalar yaşanmadan yolun tamamlanması için süreci yakından takip ediyoruz” dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@