Jale Nur Süllü Vural Sokak'ta

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen'le beraber Vural Sokak'ta ticaret yapan işletme sahipleriyle görüştü.

ESKİŞEHİR 06.06.2021, 11:24 06.06.2021, 12:07
Jale Nur Süllü Vural Sokak'ta

"Açılma sürecinde yaşanan belirsizlikler eğlence ve yeme içme sektörünü olumsuz etkiliyor" diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen ve Vural Sokak Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Çelikman'la beraber sorunları tespit etmek için Barlar Sokağı diye bilinen Vural Sokak'a giderek işletme sahiplerini dinledi.

Sosyal medya hesabından incelemelerine ait görüşlerini aktaran CHP'li Süllü, "yeme, içme ve eğlence sektörü 16 ay önce küresel salgın sebebiyle yayınlanan bir genelge ile kapandı. Salgın tedbirleri kapsamında kapanan iş yerlerinde ve bağlı sektörlerde binlerce kişi işsiz kaldı" dedi. 

Jale Nur Süllü, görüşmeler sonrası tespit ettiği sorunları şöyle sıraladı:

"- Uzun süren kapanma sonucu biriken borçları ile başbaşa bırakılan esnaf, desteklerden yararlanamadığını söyleyerek genelgelerdeki belirsizliklerin mağduriyet ve haksız rekabet yarattığını belirtiyor.

- İşletme ruhsatları lokanta ve restoran olan mekanlar açılırken bar ve benzeri ruhsat sahibi olan, aynı hizmeti veren işletmeler açılamadı.

- Canlı müzik ile ilgili bir genelge bulunmamasına rağmen yaşanan baskı ve 21.00 olan kapanma saatinin uzatılması talepleri çözüm bekliyor."

Süllü, "yaşanan tüm bu mağduriyetlerin giderilmesi için, işletme sahiplerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sesi olacağız" diyerek ifadelerini tamamladı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@