Kazım Kurt her şeyi yaptı!

Kırk yıldır muhtarlık görevini icra eden Gültepe Mahalle Muhtarı Ali Al, Sağlı Sollu Haber ve Eskişehir İlk Haber’e konuştu.

ESKİŞEHİR 15.01.2024, 17:40 15.01.2024, 17:59
Kazım Kurt her şeyi yaptı!

MUHABİR - DİLARA ADAK

Uzun yıllar boyunca mahallesine hizmet etmekten onur duyduğunu ifade eden Ali Al Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u değerlendirdi. Al, “Kazım Kurt ilettiğimiz her şeyi yaptı” dedi.



Hizmette 40. yılınıza girdiniz. Oldukça deneyimli bir muhtar olarak önümüzdeki seçimde ilk kez aday olacak muhtarlara tavsiyeleriniz var mı?

‘VATANDAŞIN İŞİ HALLEDİLMELİDİR’

ALİ AL:
Hepsine başarılar dileriz. Kim seçilirse seçilsin, vatandaşa çok iyi davranmalarını bekliyorum. Ne olursa olsun. Kim gelirse gelsin tatlı dille bağlayacak vatandaşı. Onların yapılacak işlerinde yardımcı olsunlar. Belediyelerde oluyor bazı işler, kaymakamlıkta oluyor. Bunlarda yardımcı olmalarını bekliyorum. Yani vatandaşa yardımcı olmalarını bekliyorum. Ben şurada 40 sene içerisinde 2 kişinin kalbini kırdım, kırmadım. Vatandaşın işi halledilmelidir. Şöyle bir şey başıma gelmişti; gece saat üçte evimden kalkıp buraya gelip ikametgâh belgesi vermişimdir. İsteyen vatandaş yurt dışına gidecekti. O zamanlar internetten çıkaramıyordun o belgeyi. Adam unutmuş, gece saat üçte evime geldi. Abi böyle böyle diye anlattı derdini. Ben gece kalkıp da niye gelmeyeyim? Vatandaş unutmuş onu ne yapacak? Kalktım geldim buraya. Vatandaşın işi görüldü. Hani daha buradan İstanbul'a gidecek sabah altıda. Bilet almış, ayarlamış her şeyi, ben vermezsem adamın benim yüzümden o gün işi aksayacaktı. Sonuç olarak aslında hem muhtarların hem de belediye kaymakamlık gibi yerlerin yani hepsinin vatandaşı kırmadan yardımcı olmalarını bekliyoruz.

Peki, bugüne kadar Gültepe'de hangi çalışmalara imza attınız? 



‘HİÇBİR SORUNUMUZ YOK ŞU ANDA’

ALİ AL: 40 yıl önce seçildiğimizde okulumuz, altyapımız hiçbir şey yoktu. Sonra yavaş yavaş hepsi yapıldı. Mahallemizde bir sorunumuz kalmadı. Hiçbir sorunumuz yok şu anda. Fakat mahallede bir boş alan olsaydı büyük bir park isterdik. Ama boş alan yok, evler hep bitişik. Yeşil alan olsa daha iyi olacak ama olmayınca olmuyor. Yer olmayınca yapamıyoruz.



Yerel seçimlerde tekrar adaylığınızı koyacak mısınız?

‘TADINDA BIRAKMAMIZ LAZIM’

ALİ AL
: Yok, aday değilim. Yeni muhtar adaylarına başarılar diliyorum. 40 yıl sonra artık biraz dinlenmek lazım, tadında bırakmamız lazım.



Gültepe Mahallesini de yakından ilgilendiren Yenikent Kültür Merkezi ve Pazar Alanı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

‘MAHALLE SAKİNLERİ İÇİN ÇOK İYİ OLACAK’

ALİ AL: Burası Odunpazarı Belediyesi tarafından yapılıyor. Yenikent'e ait ama çok iyi bir şey oluyor. Yenikent Kültür Merkezi’nin burada olması çok iyi. Pazar yerleri olacak. Halka, iki mahalleye de iyi bir hizmet diyebilirim. İçinde otopark var. Büyük bir market var. Mahalle sakinleri için çok iyi olacak. 



2022 yılında verdiğiniz bir röportajda Baharlar ve Özcanlar sokakta yağmur yağdığında sorunlar yaşadığınızı söylemişsiniz, o çözülebildi mi?

‘BEN HER ZAMAN HİZMETİMİ ALDIM’

ALİ AL: Hepsi çözüldü. Röportajı verdiğim sırada altyapıları yoktu ama Yılmaz Büyükerşen geldiğinde buralara büyük rögarlar döşetti. Ne istersek belediyeden hemen hizmetimizi alabiliyoruz. Ben her zaman hizmetimi aldım. Başkaları gibi gidip de kızmadım. Bugün olmazsa yarın yine gittim. 3 gün sonra yine gittim. Gide gele gide gele onlar da mecburen yapmak zorunda kalıyorlar. 

Yılmaz Büyükerşen altyapı sorunumuzu çözdü dediniz. Yeri gelmişken soralım. Hem Kazım Kurt hem Yılmaz Büyükerşen nasıl bir başkan?,



‘KAZIM KURT İLETTİĞİMİZ HER ŞEYİ YAPTI’

ALİ AL: İkisinden de memnunuz. Altyapı, kanalizasyon sorunu büyükşehirle ilgili olduğu için Yılmaz Bey çözdü. Kazım Başkanın kanalizasyonla ilgisi yok. Sokaklarda, asfaltta veya kaldırım gibi şeylerde hiçbir sorun olmadı. Kazım Bey ilettiğimiz her şeyi yaptı.

Şu anda Gültepe Mahallesi'nin mevcut sorunları neler? 

‘VATANDAŞ KREŞ YAPILMASINI İSTEMEDİ’

ALİ AL: Valla şu anda mahallemizde yapılacak bir şey kalmadı. Okullarımız oldu 3 tane. Ben ilk geldiğimde okul bile yoktu.  Şu anda ortaokul, lise hepsi var. Asfalt şantiyemiz var burada, ileride itfaiye merkezi var. Hepsi bizim mahallede. Yalnız Kazım Bey 2 sene önce kreş yapacaktı. Hakikaten de yapılabilecek yer de vardı orada. Fakat vatandaş ‘bizim evlerin önü kapanacak’ diye 500 adede yakın imza topladı. Biz yapmak istedik ama vatandaş biraz daha ağır mı bastı artık nasıl olduysa Kazım Bey de vazgeçti mecburen herhalde. 

Peki, mahalle sakinlerinin size en sık başvurduğu sorunlar neler? Bunları nasıl çözüyorsunuz?

‘MAHALLELİ ÇOĞUNLUKLA GIDA YARDIMI İSTİYOR’ 

ALİ AL: En çok başvurulan konu fakirlik. Mahalleli çoğunlukla gıda yardımı istiyor. Bizim bu konuda imkânlarımız yok fakat biz de dışarıdan yardım geldiği zaman ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Ben yardımda bulunabilirim diyenlerin yardımını alıp ihtiyaç sahibine dağıtıyoruz. 

Mahalle sakinlerine söylemek istediğiniz bir şey var mı?

‘HEPSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM’

ALİ AL: Mahallemiz rahat, öyle pek fazla olay olmuyor. Hepsine de teşekkür edeyim. Ne diyeyim, hepsine sağlık diliyorum. Yeni yıllarında sağlık ve başarılar onların olsun.

Mesleğiniz adına söylemek istediğiniz şeyler var mı?

‘BOYUN EĞMEDİM’

ALİ AL: 40 yılı geçirdik, gitti, geçti. İyi günler de oldu, bazı moral bozuklukları da oldu. Oluyor, hepsi de olan şeyler. Ben bunlara pek boyun eğmedim. Öyle geldi geçti. Bundan sonra kendi işlerime bakacağım.

Bu 40 yıllık muhtarlık süresince yaşadığınız sizin için en unutulmaz anıyı paylaşabilir misiniz?

‘BENİ EN MUTLU EDEN ŞEY…’

ALİ AL: Valla bir anı mıdır bilmem ama beni en çok o mutlu eden buraya okul yaptırmamız oldu. Ondan sonra arkadan diğer okullar da geldi. Yani beni en mutlu eden şey okullarımızı yaptırmak oldu.

 

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@