banner298

banner194

Kosova Büyükelçisi'nden Başkan Büyükerşen'e övgü!

Kosova Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Agon Vrenezi ve beraberindeki heyet, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti.

ESKİŞEHİR 05.12.2022, 15:00
Kosova Büyükelçisi'nden Başkan Büyükerşen'e övgü!

Kosova Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Agon Vrenezi ve beraberindeki heyet, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti. Ziyarette Büyükelçi Vrenezi, “Kosova ve Türkiye arasında millet olarak ortak bir geçmiş ve güçlü tarihsel bağlarımız var. Eskişehir ile kardeş şehir ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz.” dedi. 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Kosova Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Agon Vrenezi, Büyükelçilik Başkâtibi Gent Gjikolli ve Kosova Fahri Konsolosu Alihan Karacan’ı makamında ağırladı. Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce de yer aldı. 

Büyükelçi Agon Vrenezi, Eskişehir’i ilk kez ziyaret ettiğini ve çok mutlu olduğunu belirterek, “Eskişehir çok güzel ve çok özel bir şehir. İstanbul’dan sonra ikinci ziyaret ettiğim şehir Eskişehir oldu. Gelmeden önce de araştırma yaptım. Gerçekten gelip gördüğümde de çok modern, çok güzel bir şehirle karşılaştım. Başkan Büyükerşen’i böylesi önemli şehircilik projeleri ve yaptığı dönüşüm nedeniyle yürekten tebrik ederim. Kosova ile Türkiye arasında millet olarak ortak bir geçmiş ve güçlü tarihsel bağlarımız var. Bunu Eskişehir’de de geliştirmek istiyoruz. Kardeş şehir çalışmaları yapabiliriz” diye konuştu. 

Başkan Büyükerşen de Kosova’nın kendisi için hiçbir zaman yabancı bir yer olmadığına vurgu yaparak, “Kosova’ya gittiğimde kendimi hiç yabancı hissetmiyorum. Kendi evimiz olarak görüyoruz. Eskişehir, Osmanlı’nın da temellerinin atıldığı bir şehir. Bu tarihsel bağ her zaman önemli ve kıymetlidir. Büyükşehir Belediyesi olarak Asya’dan Avrupa’ya birçok şehirle kardeş şehir ilişkilerimiz var. Kardeş şehir projeleri sanayi, ticaret, turizm, kültür ve sanat alanında daha fazla işbirliği yapmak olarak görülmeli. Biz de öyle bakıyoruz. Umuyoruz ki sizlerin döneminde böyle bir çalışmayı tamamlamış oluruz. Tekrar hoş geldiniz. Sizleri Eskişehir’de ağırlamaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.

Yapılan görüş alışverişi sonrası Başkan Büyükerşen ve Büyükelçi Vrenezi, karşılıklı hediyeler takdim ederken ziyaret günün anısına çektirilen fotoğraf ile sona erdi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@