banner298

banner194

Köy Enstitüleri'nin kuruluş yıldönümüne özel söyleşi

Köy Enstitüleri'nin 83. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi'nde, YKKED Eskişehir Şubesi söyleşi düzenledi...

ESKİŞEHİR 17.04.2023, 16:09
Köy Enstitüleri'nin kuruluş yıldönümüne özel söyleşi

Köy Enstitüleri'nin 83. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi'nde, YKKED Eskişehir Şubesi söyleşi düzenledi

Düzenlenen söyleşiye Tepebaşı Belediye Başkanı DT. Ahmet Ataç, Kent Konseyi Başkanı Nuray Akcasoy, Cumhuriyet Güç Birliği dernek baskanlari ve çok sayıda konuk katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından, YKKED Eskişehir Şubesi Başkanı Ayhan Türkseven açış konuşmasında İş Bankası Kültür Yayınlarının ilettiği telgrafı aktardı.

Türkseven konuşmasında, şunları söyledi:

"Çifteler Köy Enstitüsü, ülkemizin çağdaşlaşmasında çok önemli bir dönemeç olan köy enstitülerinin hayata geçiş sürecinde ilk kurulan iki enstitüden biri olma özelliği ile tarihte önemli bir yer tutar.  İlyas Küçükcan'ın, enstitüleşme sürecinin 'fideliği ve laboratuvarı' olarak nidelendirdiği ve kendisinin de mezunu olduğu Çifteler Köy Enstitüsü'nün tarihsel sürecini, eğitmenlerin ve öğrencilerin eğitim tarihine katkılarını aktardığı eser çok önemli.

Daha sonra Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Cihan Taşar'ın moderatörlüğünde Dr. Niyazi Altunkaya ve İlyas Küçükcan'ın katılımıyla söyleşi düzenlendi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@