banner298

banner194

Kurtuluş Pazarı kapandı!

Eskişehir’de Kurtuluş Kapalı Pazarı’nda hizmet veren esnaf, yıkım kararının ardından son günü buruk bir mutlulukla geçirdi...

ESKİŞEHİR 11.05.2022, 12:34
Kurtuluş Pazarı kapandı!

Depreme dayanıksız olduğu için yıkımına karar verilen Kurtuluş Kapalı Pazarı için esnafa duyurusu yapılan 10 Mayıs’ta buruk bir mutluluk yaşandı. Yıllarca hizmet verdikleri, ailelerini geçindirdikleri, ekmek parası kazandıkları, hayalleri uğruna başında bekledikleri tezgahlarını kapalı pazarda son kez açan pazarcı esnafı, duygu dolu anlar yaşadı.

Yıllar boyu aynı yerde açtıkları tezgahlarını kapatan, alacakları malzemeleri toplayan esnaf, yıkılacak kapalı pazar alanındaki geçen uzun zamanın biriktirdiği hatıralardan dolayı burukluğu yaşadı. Tüm bu burukluğun yanında da yenisi yapılacak olan Kurtuluş Kapalı Pazarı’nın sevinciyle iş başında olan pazarcı esnafı, yoğun duygularla gün geçirdi.

Öte yandan, Pazarcı esnafının mağduriyet yaşamaması için Kurtuluş Kapalı Pazar Yeri’nde ara verilen hizmete Kurtuluş Mahallesi İmar Sokak’ta devam edileceği öğrenildi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından pazarcılar için tahsis edilen ve İmar Sokak üzerinde kurulacak olan semt pazarı, her hafta çarşamba ve cumartesi günleri açılacak.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (1)
Feyza 2 yıl önce
Mikrop yuvası gibiydi, alışveriş yapmak için burnumuzu tıkıyorduk.
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@