Levent Baştürk, Sağlı Sollu Haber'de!

Araştırmacı yazar Levent Baştürk Türk siyaseti, dış politika ve Eskişehir gündemine ilişkin kaleme alacağı yazılarıyla Sağlı Sollu Haber’de olacak.

ESKİŞEHİR 13.05.2021, 13:25
Levent Baştürk, Sağlı Sollu Haber'de!

Özellikle 2019 yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı sürecinde adından sıkça söz ettiren Levent Baştürk, Sağlı Sollu Haber ailesine katıldı. 

Peki, Levent Baştürk kimdir? 

Kısaca tanıyalım… 

Levent Baştürk, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 1986 yılında mezun oldu. ABD’nde Pittsburgh ve Denver Üniversitelerinde Uluslararası İlişkiler ve Mukayeseli Siyaset dallarında lisans üstü çalışmalarına devam etti. ABD’nde yaşadığı süre boyunca Muslim American Society Freedom Foundation ve WisdomNet Foundation gibi Müslüman toplumun sorunlarına eğilen sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına aktif olarak katıldı. Şubat 2012-Temmuz 2013 tarihleri arasında Ankara’da Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nda (SETA) araştırmacı olarak çalıştı. SETA yayınları arasında çıkan “Irak Siyasetini Anlama Kılavuzu” adlı çalışmanın yazarları arasındadır. ABD ve Türkiye’de çeşitli dergi, gazete ve internet portallarında Türk siyaseti ve uluslararası ilişkiler konularında yazıları yayınlandı. Dünya Bülteni ve Haberiyat portallarında dış politika yazıları kaleme aldı. Baştürk, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde 2013-2018 yılları arasında Amerikan Dış Politikası, Ortadoğu, Sivil Toplum ve Demokrasi, Uluslararası İlişkilere Giriş, Siyaset Bilimine Giriş ve Çağdaş Siyasal Sistemler derslerini verdi. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Saadet Partisi'nden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı oldu. 

Sağlı Sollu Haber ailesine katılan Levent Baştürk’ün ilk yazısı, yarın…

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@