banner298

banner194

Masal Şatosu'nda eğlenceli atölye

Masal Şatosu tarafından düzenlenen ve farklı disiplinlerin yaratıcı drama ile harmanlandığı atölyelerden biri olan “Sanat- Drama Atölyesi” tamamlandı...

ESKİŞEHİR 05.08.2022, 16:02
Masal Şatosu'nda eğlenceli atölye

Çocukların yaz dönemini verimli bir şekilde geçirmesi için çalışmalarına devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu, 4 gün süren ve toplamda 3 haftada tamamlanacak atölyeler ile dolu dolu bir tatil dönemi yaşatıyor.

8-10 yaş grubundaki çocukların katılımıyla gerçekleştirilen “Sanat -  Drama Atölyesi” ile çocuklar yeni kazanımlar elde ederek yaratıcı oyunlar ve düşünsel becerilerle dolu bir hafta geçirdi. Masal Şatosu yetkilileri, “Sanat-Drama Atölyesi seramik, animasyon, maske ve replika eser gibi görsel sanatlar çalışmalarının yaratıcı dramayla kurgulandığı çok disiplinli bir program ve çocukların kendilerini drama ve sanatla keşfedecekleri dört günlük bir atölyeden oluşuyor. Eğitim sürecinde yaratıcı dramayı ele almanın, yaratıcı drama öğelerini eğitimin içine entegre etmenin önemine değinilen atölyede ‘duyarsam unuturum, görürsem hatırlarım, yaparsam öğrenirim’ mottosuyla çocuklar, farklı sanatsal disiplinleri deneyimleme fırsatı buldular. Deneyimle öğrenmenin en sürdürülebilir yollardan olduğunu bilen Masal Şatosu, yaratıcı dramayı sanat alanlarıyla harmanlayarak hazırlanan bu disiplinler arası programla pek çok kazanıma elde edilmesini sağladı. 8-10 yaş grubundaki çocukların katılımıyla gerçekleştirilen atölye ile çocuklar yaratıcı oyunlar ve sanatsal becerilerle dolu bir hafta geçirdi” dediler.

Masal Şatosu Drama Atölyeleri önümüzdeki haftalarda da devam edecek.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@