banner298

banner194

Mehmet Ektaş, Sağlı Sollu Haber ailesine katıldı!

Özellikle hukuk ve sivil toplum alanlarında yaptığı çalışmalarıyla dikkatleri üzerinde toplanan Av. Mehmet Ektaş, yazılarıyla Sağlı Sollu Haber’de olacak.

ESKİŞEHİR 25.08.2022, 13:36 25.08.2022, 14:13
Mehmet Ektaş, Sağlı Sollu Haber ailesine katıldı!

Eskişehir'in tanınan simalarından ve hukuk, sivil toplum, siyaset alanlarında yaptığı çalışmalarıyla son dönemde öne çıkan Av. Mehmet Ektaş, özellikle hukuk ve sivil toplum alanlarına ilişkin kaleme alacağı yazılarıyla Sağlı Sollu Haber'de olacak.

Ektaş'ın ilk yazısı, yarın...

Mehmet Ektaş kimdir?

1965 yılında Eskişehir’de Karapınar mahallesinde doğdu. 1983 yılında, Demiryolu Meslek Lisesi eğitimimden sonra TCDD’de göreve başladı. Ön Lisans ve Lisans eğitimlerimi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İş İdaresi Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Kütahya Meslek Yüksek Okulu Yapı İnşaatı Bölümlerinde tamamladı.

Bir dönem, Gaffar Okkan’ın koordinasyonundaki Eskişehir Polis Gücü Hentbol Takımında profesyonel hentbol sporcusu olarak görev aldı. 

Türkiye Veteran Hentbolcüler Derneği'ni kurdu. Aynı zamanda yine kurucusu olduğu Adaletin Hukuku ve Parlamenter Sistem İdeali Platformunda (AHPADİ), şu an platform sözcüsü görevini yürütüyor.

Demiryolu, tren, ray, travers, demiryolculuk, demiryolu işletmeciliği, konvansiyonel ve hızlı tren hatları inşaatları, lojistik yönetimi, taşımacılık hukuku, hizmetiçi eğitim yönetimi ve eğitim formasyonu konularında uzmanlaşmış olup, örgün ve yaygın eğitimin her seviyesinde eğitim, seminer ve konferanslar verdi, uluslararası projelerde görevler aldı, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) dahil Ulusal ve Uluslararası sempozyum ve kongrelerde kabul gören bildiriler sundu.

2013 yılında TCDD'den emekli oldu. Halen Eskişehir’de serbest avukat olarak çalışmakta, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Ulaştırma Enstitüsünde dersler vermekte ve aynı zamanda ulusal ve uluslararası demiryolu mevzuatı ile örgütsel yapısı konularında seminerler sunmaktadır.

Bir dönem, İYİ Parti Tepebaşı İlçesi Kurucu İlçe Başkanlığı ve Eskişehir İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Mehmet Ektaş, evli ve iki çocuk babasıdır.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (1)
OSMAN YÜRÜK/MEHMET EKTAŞ 1 yıl önce
Canım kardeşim demiryolcular günün kutlu olsun
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@