banner298

banner194

Metin Güler: ETO üyeleri dünya standartlarında hizmet alıyor

ETO Başkanı Metin Güler, üyelerin ETO’dan duyduğu memnuniyetin arttığını belirterek, tüccarın taleplerini dile getirmeye devam edeceklerini kaydetti.

ESKİŞEHİR 15.08.2022, 14:02 15.08.2022, 15:14
Metin Güler: ETO üyeleri dünya standartlarında hizmet alıyor

Eskişehir Ticaret Odası Üye İlişkileri birimi 57 mahalledeki üyelerin işyerlerini ziyaret ederek tüccarın taleplerini ve sorunlarını tespit etti. 8066 işyerine gerçekleştirilen ziyaretlerle üyelere ETO’nun sürdürdüğü hizmetler, faaliyetler ve projeler hakkında sorular yöneltildi. Ziyaretlerde ETO’nun üyelerin sorunlarını yeteri karar dile getirip getirmediği, odanın ücretsiz eğitim ve seminer, fuar, danışmanlık hizmetlerinden memnun olup olmadığı da soruldu. Üyelerin %83’ü odanın sürdürdüğü hizmetlerden ve faaliyetlerden memnun olduğunu, %81’i ETO’nun ticaretin ve üyelerin sorunlarını yeteri kadar dile getirdiğini belirtti. 

Üyelerin en çok yaşadığı sorunlar tespit edildi 

Ziyaretlerde ayrıca üyelere ticarette karşılaştıkları zorluklar, ticarette yaşadıkları sıkıntılar ve ekonomiye dair görüşleri de soruldu. Üyelerin en çok dile getirdiği sorunlar ise işletme maliyetlerinin artmasına karşın karlılığın azalması, sermaye sıkıntısı, banka kredi faizlerinin yüksekliği, tüccarın artan yükümlülükleri oldu. Üyeler ayrıca aldıkları ürünün yerine yenisi koyarken sıkıntı yaşadıklarını, kira başta olmak üzere fatura ve işletme giderlerinin çok yükseldiğini ifade ettiler. Ziyaretlerde personel giderlerinin yükselmesi nedeniyle zorluk yaşandığı da üyeler tarafından sıkça belirtildi. 

Hizmet kalitesi artınca memnuniyet de arttı 

Üye ilişkileri biriminin gerçekleştirdiği işyeri ziyaretlerinin verileri hakkında değerlendirmede bulunan ETO Başkanı Metin Güler, üyelerin odaya gösterdiği teveccüh için teşekkür etti. Üye ziyaretlerinden gelen verilerin, talep ve isteklerin oda olarak ilgili kurumlara iletildiğini belirten Güler, hem TOBB hem ilgili bakanlıklar nezdinde sorunların çözümü için girişimde bulunduklarını kaydetti. Gerçekleştirdikleri işyeri ziyaretleriyle üyelerin ve ekonominin nabzını tuttuklarını kaydeden Güler, sürdürdükleri çalışmalarla ticaretin önündeki engelleri aşmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Üyelerin artık ETO’dan dünya standartlarında hizmet aldığının altını çizen Güler, kurumun hizmet kalitesinin hem küresel ISO 10002 hem de uluslararası akreditasyon sistemiyle tescillendiğini kaydetti. Odanın hizmet kalitesinin artmasıyla birlikte üyelerin memnuniyet oranının da arttığını kaydeden Güler, sayısı 17 bin aşan üyesiyle ETO’nun Eskişehir ekonomisine değer katmayı sürdüreceğini sözlerine ekledi. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@