Mihalıççık'ta kent konseyi kuruldu

Eskişehir Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum’un çağrısıyla, Mihalıççık’ın ilk Kent Konseyi kuruldu.

ESKİŞEHİR 27.09.2022, 16:26
Mihalıççık'ta kent konseyi kuruldu

Mihalıççık Belediyesi, Kent Konseyi'ni hayata geçirdi. Konseyin açılışında konuşan Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, Eskişehir Kent Konseyi’ne Mihalıççık Kent Konseyi’nin kurulma aşamasında kendilerine verdikleri destek için teşekkür ederek, konseyin tüm bileşenleriyle Eskişehir’deki demokratik kültüre ve ilçe yaşantısına önemli katkı sunacağına emin olduğunu belirtti. Çorum, “Yerel yönetimlerin etkin ve etkili yerel politikalar üretirken, sivil toplumun katılımını sağlaması, artık olmazsa olmaz bir gereklilik olarak görülmektedir. Yerel yönetim alanında ortaya çıkan bu değişim, aslında çağımızın hızlı bir dönüşüm çağı olmasından kaynaklanmaktadır. Bu durum, hem şehirlerimizde hem de ilçelerimizde, yerel yönetimlerimizin bu dinamik sürece adapte olmasını gerektirmektedir” diye konuştu. 

Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ise “Şehrini seven, düşünen, gelişimi ve değişimine destek olmak isteyen kent konseyi gönüllüleri olarak; bizlerin öncelikli görevi ve ödevi; cesur, birleştirici, ilkeli, dost ve samimi duruşumuzla şehrimizin tamamına faydalı hizmetlerde bulunabilmek için, ilçelerimizin de gelişmişlik düzeylerine katkıda bulunmaktır. Eskişehir Kent Konseyi olarak, büyük Türk mutasavvıfı ve Türk dilinin usta yorumcusu Yunus Emre’nin diyarı Mihalıççıklı hemşehrilerimiz ile daima uyum ve beraberlik içinde olduk. Bundan sonra da bu birliktelik kent konseylerimiz aracılığı ile artarak devam edecek” dedi. 

Yapılan seçim sonucunda Genel Kurul üyelerinin oy birliğiyle başkan seçilen Salih Güven ise yaptığı konuşmada, Mihalıççık Kent Konseyinin Kurulması için büyük emek sarf eden Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum’a, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy’a ve Genel Sekreter Ahmet Kapanoğlu’na teşekkür etti. Güven, “Yerel düzeyde işleyen bir demokrasinin gelişmesi, halkın karar alma mekanizmalarına aktif katılımı ve alınan kararların, yine yerel halkın katılımı ile uygulanmasının gerçekleşmesini sağlamak üzere kurulan Kent Konseylerimiz, yerel düzeyde halkın denetim işlevini de yerine getirebilmesi için ölçek olarak en uygun toplum kuruluşlarıdır. Mihalıççık Kent Konseyi’nin ilçemize, şehrimize, ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@