Muhtar Veysel Gaznepoğlu: Kazım Başkan açık sözlü davranıyor

71 Evler mahallesi muhtarı Veysel Gaznepoğlu, Sağlı Sollu Haber ve Eskişehir İlk Haber'e verdiği röportajda mahalle sakinlerinin sorunlarını dile getirdi.

ESKİŞEHİR 29.01.2024, 12:00 29.01.2024, 12:09
Muhtar Veysel Gaznepoğlu: Kazım Başkan açık sözlü davranıyor

MUHABİR - DİLARA ADAK

Sağlı Sollu Haber ve Eskişehir İlk Haber’e konuşan 71 Evler Mahallesi Muhtarı Veysel Gaznepoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile olan ilişkilerini değerlendirdi. Muhtar Gaznepoğlu, “Kazım Bey’le biz 5 yıl çalıştık, herhangi bir sorunumuz çıkmadı. Kazım başkanımda şunu çok sevdim: Yapacağı işe yaparım diyor, yapamayacağına yapamayız diyor. Bakarız, hallederiz demiyor. Açık sözlü davranıyor. O yüzden iyi geçindik” dedi.

Bugüne kadar 71 Evler Mahallesi’nde ne gibi çalışmalar için ses oldunuz?

‘MÜHÜR PARASINI KALDIRDIK’

VEYSEL GAZNEPOĞLU: 2019 seçimlerinde biz şöyle bir yapacaklarımızı anlattık vatandaşlara, onların taleplerini dinledik. İlk önce ikamet parasından vatandaş şikayetçiydi yani mühür parası denilen paradan. Biz onu almayacağız dedik ve almadık. Sonra evleri gezdiğimiz zaman bizden pazar istediler. Pazarımız yoktu, kurduk Allah'a şükür. Daha sonra sağlık ocağımızın yeri uygun değildi, çok kötüydü. Ev gibi bir yerdi. Bunu değiştirmek için çok uğraştık değiştiremedik ama ikincisini açtık. Şu anda 2 tane sağlık ocağımız var. Çok güzel oldu mahallemize. Mahallemizde spor kulübümüz yoktu, 71 Evler Spor Kulübü’nü kurduk. 300 tane öğrencimiz var. Gençlerimizi top oynasınlar, sokaklardan uzak kalsınlar filan diye bu amaçları taşıdık. Mahallemizde köpekler çok sorun, Türkiye'nin sorunu zaten yani bir tek bizim mahallemizin değil. Çöp konteyneri sorunumuz var. Onların bazılarını çözdük bazılarını çözemedik. Asfalt sorunumuz var. Başkanımız Kazım Kurt söz vermişti seçimde ama 2 yıl biliyorsunuz pandemiden dolayı çalışamadık dedi.  Ondan kurtulduk, enflasyon vurdu dedi. Her şey pahalandı, bazı hizmetleri kısıtlamamız gerekiyor dedi.  Bazılarını yaptık bazı yapamadıklarımız da var. Onları tamamlamak için Allah nasip eylesin yeniden adayım. 71 Evler’e  yapamadıklarımızı yapmak için talibiz.

Belediyeye ilettiğiniz bütün sorunları çözebiliyor musunuz peki?

‘KAZIM BAŞKANIMDA ŞUNU ÇOK SEVDİM…’

VEYSEL GAZNEPOĞLU: Pandemiden, maddi durumdan dolayı belediye kısıtladı bazı şeyleri. Az önce söylediğim gibi. Bazılarını çözdük bazılarını çözemedik. Mesela pazarı çözdük, pazarımız yoktu uğraştık, çözdük. Devletimiz, sağlık müdürümüz, kaymakam ve valimiz aracılığıyla yeni sağlık ocağı açtık. Yaptıklarımız da var yapamadıklarımız da var. 2019’da hepsi için dilekçe verdim ama gerekçe olarak bana maddi durumdan dolayı belediye başkanı bazı şeyleri kısıtlayacağız, işçi parası zor ödeniyor dedi, o yüzden kaldı bazıları. İnşallah bu dönem tamamlarız diye umut ediyorum. Kazım Bey’le biz 5 yıl çalıştık herhangi bir sorunumuz çıkmadı. Kazım başkanımda şunu çok sevdim; yapacağı işe yaparım diyor yapamayacağına yapamayız diyor. Bakarız, hallederiz demiyor. Açık sözlü davranıyor. O yüzden yani iyi geçindik, geçinmek zorundayız. O da hizmet, biz de hizmet için varız. O seçilmiş başkan, ben seçilmiş muhtar olarak  gayet uyumlu çalıştık.

71 Evler Mahallesi’nde özellikle tramvay durağı civarında çok sık trafik kazası yaşanıyor. Burayla ilgili sorunun çözülmesi adına bir proje var mı?

‘İNSANLAR ŞEHİR İÇİNDE ÇOK HIZLI GİDİYOR’

VEYSEL GAZNEPOĞLU: Doğru, kaza çok oluyor bizim burada. Vatandaş sokağa hız kesici bariyer istiyor ama o da yasak. UKOME’ye göre sadece okulun orada olması lazımmış. İnsanlar çok hızlı gidiyor şehir içinde. Muhtarların ilettiği çok sorun var tabii. Emek’te en çok göçmen sorunu var, bizde yok Allah'a şükür. Ama bizde de mesela hırsızlık olayları var. İlçe Emniyet Müdürüyle görüşme yapılıyor. Mahallemizin sorunlarını devamlı iletiyoruz.

Emek Mahallesi Ozan sokak ile 71 Evler Mahallesi Kantar sokak arasındaki köprü, dar yapısı ve eski olması sebebiyle bölge sakinlerinin can güvenliğini tehlikeye atıyor. İki mahalle muhtarı olarak Odunpazarı Belediyesi’ne ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvuruda bulunmuş, ancak olumlu bir geri dönüş alamamıştınız. Bu sorun çözüldü mü?

‘BELEDİYE DSİ’YE, DSİ BELEDİYE’YE GÖNDERİYOR’

VEYSEL GAZNEPOĞLU: 2019’da dilekçemiz var yani hatta ben DSİ’den emekliyim o yüzden oraya gittim ben önce. Emek Mahallesi Muhtarı Sibel Hanım’la birlikte DSİ’ye gittik. Orası bizi belediyeye gönderdi. Belediye burası DSİ’nin işi dedi. O, oraya gönderiyor, o oraya gönderiyor. Yaptıramadık, kaldı. Belediye açıklama yapmış sanırım, DSİ’ye ait bir iş demiş. DSİ belediye işi dedi yine. Öyle dediler yani bir çözüm bulamadık ona. Çok kaza oluyor orada, kanala düşenler oluyor. Yeni dönemde yine çözmek için uğraşacağız.

Mahalle sakinleri en çok hangi sorunlar için kapınızı çalıyor?

‘O İKİ VAKIF ÇOK YARDIM EDİYOR’

VEYSEL GAZNEPOĞLU: Mahallemin gelir seviyesi düşük. Yardım istiyorlar en çok. Halk Ekmek büfesi var ama daha çok olmasını isteniyor. Temizlik istiyor, çöp konteyneri istiyor. Asfaltlar yok, yerler çamur. Doğalgazı olmayan sokaklarım var. Yağmur sularıyla ilgili sorun var, bazı rögarlar taşıyor. Bunlar için hep dilekçelerimiz var.  Bu dediğim alan tarım arazisiymiş, bilmiyorduk. Tarım arazisi olduğu için proje yapabilmek adına meskene çevirmeye çalışıyorlar. Okul sorunumuz çok var. Okul servisleri çok pahalı. Mahallemiz emeklilerden ve asgari ücretle çalışanlardan oluşuyor. Servisi ödemek zor, okul lazım. Ayıca mahallelerde yardım sorunu çok var. Enflasyon artmasıyla yardım gelmesi de azaldı. Önceden vatandaş zekatını fitresini garibanlara veriyordu. Şimdi o da yok. Sadece vakıflar veriyor. Onlara ve kaymakamlığa ihtiyaç sahibi isimleri gönderiyoruz. Gün Işığı Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ve Hava Sanayii Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HASYA) çok yardım ediyor. Allah daha çok versin onlara. Çok güzel yardım ediyorlar vatandaşlara. Mahallemde ayda en az 150 kişiye yardım ediyorlar. Bu iki vakıftan çok memnunum. Biz isimleri veriyoruz, onlar geliyorlar bakıyorlar ne eksikse ona göre yazıyorlar. Ne lazımsa onu veriyorlar. Geçen gün bir kardeşimizin doğalgazını ödediler mesela.

Söyleşimizin sonuna geldik. Son olarak mahalle sakinlerine söylemek istediğiniz bir şey var mı?

‘HİZMET İÇİN VAR GÜCÜMLE ÇALIŞACAĞIM’

VEYSEL GAZNEPOĞLU: Mahallelimden destek istiyorum. Mühür parası almayacağım dedim, en çok buradan takdir aldık biz. Gariban geliyor buraya, zaten masrafı var.  Doğalgazını, elektriğini, suyunu açtıracak. Bizden almasa gitse başkasına fotokopi parası verecek yazık. O yüzden çok dua aldık. Hiç kimseden hizmet ettiğim 5 yıldır 5 kuruş almadım. Bu beni çok mutlu ediyor. Buranın her şeyini karşılıyorum. Doğalgazını, hatta şu A4 kağıtlarını bile kendim alıyorum. Devlet, mühür parası verdim onunla yap bunları diyor. Bak kaymakamlığımızın yeni tarifesi bu sene 46 Türk lirası oldu. Bunu almak yasal ama ben almak istemedim. Kaymakam’a almayacağımı söyledim, sen bilirsin dedi. Ben para için değil hizmet için varım. Mahalle sakinlerinden bir sefer daha oylarını talep ediyorum, onlara hizmet etmek için varım. Hizmette sınır tanımam. Üçüncü kez adaylığı pek düşünmüyorum, yani gençlerin önünü açmak da lazım. 71 Evler’e buradan saygı ve selamlarımı yolluyorum. Bir sefer daha onların desteğini bekliyorum, onlara elimden gelen hizmeti vermek için var gücümle çalışacağım.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@