Nadir Küpeli'den 100. yıl mesajı

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli,  Cumhuriyetin 100. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

ESKİŞEHİR 28.10.2023, 10:34
Nadir Küpeli'den 100. yıl mesajı

Mesajında “Bir asırlık maziye sahip Cumhuriyet rejiminin, Türkiye’nin gelişip büyümesinde, özellikle ekonomik bakımdan gelişiminde önemli kazanımlar sağlanmıştır” diyen Başkan Küpeli sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, tarihte eşine az rastlanır bir destanla kurulan ve bugün 100 yaşına ulaşan Türkiye Cumhuriyeti, o günden bu yana vizyonunu geliştirerek emin adımlarla geleceğe yürümekte, muasır medeniyeti yakalamış, modern ve büyük Türkiye ideali yolunda hedeflerini gerçekleştirmeye devam etmektedir. Bir asırlık maziye sahip Cumhuriyet rejiminin, Türkiye’nin gelişip büyümesinde, özellikle ekonomik bakımdan gelişiminde önemli kazanımlar sağlanmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceği görebilmesi, Cumhuriyetinin kuruluş aşamasından sonraki 15 yıllık kısa bir sürede kurduğu çok sayıda sanayi kuruluşu, fabrikalar, kurum ve kuruluşlarla ülkemizin hızla kalkınmasına, iktisadi ve sınai bağımsızlığın sağlanmasında, ekonominin sağlam temeller üzerine oturmasına neden olmuştur. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu anlamlı günlerde, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Her Fabrika Bir Kaledir” sözünün önemini bir kere daha görüyor ve yaşıyoruz.

Kurulduğunda 1 milyon metrekare büyüklüğe sahip olan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi, aradan geçen 54 yılda, Anadolu’nun bozkırında 34 milyon metrekare büyüklüğü ile dev bir sanayi üssü meydana getirerek, sayıları bine yaklaşmakta olan her biri bir kale olan fabrikalara ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye’nin en büyük OSB’lerinden biri olarak bölgemize yeni yatırım alanları kazandırma konusundaki çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz

 “Türkiye’nin Yeni Yüzyılında” ilk olarak OSB toplam alanımızı 50 milyon metrekareye çıkartarak, her alanda büyüyen ve gelişen Türkiye’nin en önemli sanayi merkezlerinden biri olmayı, katma değerli ihracatın ve yüksek teknolojili ürünlerin üretiminde uzmanlaşmış dev bir eko sisteme sahip en önemli sanayi üretim merkezi olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinin ışığında ve gösterdiği yolda ilerleyerek, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında da sanayimizin gelişimine katkı sağlayacak örnek projelerle ülkemize değer katacağız. Türkiye’ye sadece bulunduğu coğrafyanın değil, dünyanın en önemli ekonomik, sınai, askeri ve teknolojik güç merkezlerinden biri haline getirmek için büyük bir azimle çalışmaya devam edeceğiz.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@