Nadir Küpeli: Kavga bekleyenler hayal kırıklığına uğradı!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) 7 Şubat’ta seçime gidiyor. Başkan Nadir Küpeli’den çarpıcı genel kurul yorumu... Celalettin Kesikbaş'a ilişkin ne dedi?

ESKİŞEHİR 01.02.2022, 17:01 02.02.2022, 15:51
Nadir Küpeli: Kavga bekleyenler hayal kırıklığına uğradı!

Kanal 26 ekranlarında gazeteci Arif Anbar’ın sorularını yanıtlayan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, 7 Şubat’ta yapılacak olan EOSB genel kurulu, elektrik ve doğalgaz krizi ile EOSB’nin çıkacağı bir ihaleye ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

‘RİSK ALMAMAK VE ETİK DAVRANMAK ADINA GENEL KURULU YAPIYORUZ’ 

EOSB genel kurulunun tarihine ilişkin konuşan Başkan Küpeli, “Şimdi aslında biz 2022’nin Kasım ayında genel kurulu yapmak üzere plan yapıyorduk. Bunun gerekçesi şu: Eskiden seçimler hangi zaman olmuşsa, bunun süresi bitince yapılırdı. Burada seçim kararını almak da yönetim kurulu olarak bize ait. Şimdi Ticaret Odasının, Sanayi Odasının, Ticaret Borsasının genel kurul kararını TOBB veriyor. Ama organize sanayi bölgelerinde, yönetim kurulu karar veriyor, bizimki böyle. Şimdi bakanlıkla görüşmelerimiz oldu, İl Müdürlüğümüz ile görüşmelerimiz oldu. Dedik ki yeni bir yönetmelik çıktı, buradaki yönetmelikte de Organize Sanayi Bölgelerindeki genel kurulların 31 Aralık tarihine kadar her yıl yapılması yönünde bir rahatlık ya da müsaade alındı. Şimdi bizde buna istinaden 2022 yılında seçimli genel kurulumuzu Kasım ayında yapalım diye arkadaşlarla planlama yaptık. Bütün çalışmalarımız bu yöndeydi. Fakat aklımıza bir şey geldi, biz dedik ki, şimdi 2018’in Şubat ayında seçilmiştik, acaba burada bir şey var mı, araştıralım. Baktık, orada seçim ile ilgili bir netlik yok. Bunu danıştık daha sonra Bakanlığa. Dediler ki: ‘Evet bu nokta net olmayan bir alan, siz seçimi zamanında yapın.’ Bizde öyle yapıyoruz. Çünkü yarın öbür gün birileri yetkiniz yoktu, niye yaptınız vesaire bir eleştiride bulunurlarsa, bunlarla uğraşmak doğru olmaz. Halbuki şu anki yönetim kurulu üyelerini de 31 Aralık 2022 tarihine kadar geçerli imza sirküleri ve yetki belgeleri var. Sadece burada riske almamak adına, bir de daha etik davranmak adına karar aldık ve 7 Şubat’ta seçimli genel kurulumuzu yapacağız” dedi. 

YÖNETİME YENİ İSİMLER GELİYOR 

Yeni dönemde yönetim kurulu üye sayısının değişeceğini de aktaran Başkan Nadir Küpeli, “Mevcut yönetim kurulu üyesi şu an 5 kişiden oluşuyor. Yeni dönemde 7’ye çıkacak. Kişi artırıyoruz. Şimdi mevcut üyeler çok büyük oranda kaldı, iki tane de yenisi geldi. Neden böyle yaptık? Çünkü devam eden işlerimiz var. Aslında 2023 diye planladığımız ama 2022 yılında bitireceğimiz işler var ve bunlarla ilgili de arkadaşlarım görevli. Şimdi şöyle geriye gidersek, 2017 Temmuz’unda seçildiğim zaman Organize Sanayi Bölgesindeki işlerimizin birçoğunun başkanı Savaş Özaydemir’di. Ben farklı düşünüyordum, yani bütün hepsini ben başkan olarak yönetmeyeyim, arkadaşlarım da benim kadar yetkindir. Onlarında bu kurumları yöneteceklerini biliyorum. Bütün arkadaşlarımın belirli iştiraklerin başkanı olsun istedim. Böyle olunca arkadaşlarımız yönettikleri kurumla ilgili çalışmaları yapıyorlar, bir karar alınacaksa bununla ilgili bütün araştırmalar, fizibiliteler hesaplanıyor ve toplanıyor rapor olarak, sonuç olarak bana geldiği zaman o iş için karar vermem çok daha kolay oluyor. Arkadaşlarım benim o işe ayırabileceğim zamandan daha fazlasını ayırıyorlar. Dolayısıyla verimli bir yönetim şekli oluyor. Zaten bizim son 4-5 yılımızın da bu kadar hızlı, dolu ve parlak olmasındaki bence en büyük etkenlerden birisi bu. Yani burada bir egoya da gerek yok. Her şeyi başarabilecek kişi bir tek ben değilim, benden çok daha akıllı insanlar var bunu biliyorum. Ben birçok konuyu bilmiyorum ama onu bilenleri biliyorum. Bugün eğitim işine girdik, güzel işler yaptık, ben eğitmen miyim, öğretmen miyim, değilim ama onu iyi yapanları biliyorum. Dolayısıyla işi ehline, erbabına verebiliyorsanız bence siz başarılı yönetici oluyorsunuz” diye konuştu. 

‘KAVGA BEKLEYENLER HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI’ 

Nadir Küpeli, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın 7 Şubat’ta yapılacak genel kurulda mevcut yönetimi destekleyeceğine ilişkin yaptığı açıklamayı da değerlendirdi. Küpeli, şu ifadelere yer verdi: 

“2018 yılına doğru gidelim. Bir süreç vardı, tabii bu süreçte hem Celalettin Bey’in hem de benim inisiyatifimin dışında gelişmeler oldu, bunu da net bir şekilde söyleyebilirim. Seçimler bitti, oturduk arkadaşlarımızla bir karar verdik. Dedik ki: Arkadaşlar seçim bitti, şu saatten sonra bizim rekabetimiz ancak ve ancak sanayicinin lehine olan çalışmalarda olabilir. Üretimde olur, kalkınmada olur, teknolojide olur. Bunların bölgemizde, şehrimizde kullanılması tarafında olur. Yoksa kişisel hırslarımız ile kişisel duygularımız ve kaprislerimiz ile insanlara zarar verme hakkı ve lüksü bizde yok. Biliyoruz ki Celalettin Bey ile aramızda kavga olacağını, birbirimizi yıpratacağımızı, her yerde birbirimizi eleştireceğimizi düşünen veya bekleyen insanların hayal kırıklığına uğradıklarını biliyoruz. Dolayısıyla ben doğru yaptığımızı düşünüyorum. 

‘HİÇ KİMSENİN HABERİ OLMADAN CELALETTİN BEY’E GİTTİM’ 

Tabiidir ki bu anlayış Celalettin Bey tarafından da karşılık buldu. Biz elimizi uzattık onlarda tokalaştılar bizimle. Dolayısıyla artık siz, biz meselesi bitti. Ben bu seçimle ilgili karar alacağımız zaman bunları da düşündüm ve aldık kararı, bildirdik resmi mecralara. Hiç kimsenin haberi olmadan Celalettin Bey’e gittim. Dedim ki, ‘böyle böyle bir şey var, sen buradaki kurumun başındasın arkadaş bunu başkalarından duyma benden duy, böyle bir gerekçe var, bundan dolayı bu seçimi yapmamız gerekiyor’ dedim. Celalettin Bey de hayırlı olsun dedi çok medeni bir şekilde, gerekli şeyler yapılır, bende arkadaşlarımla konuşayım dedi. Daha sonra başka bir yerde bir araya geldik. Bir cenazede beraberdik. Ben bölgeye davet ettim, geldi, oturduk, sohbet ettik, yemek yedik ve kendisi de ‘güzel işler yapıyorsunuz, bu işlerin devamını da tamamlamanız lazım, bende yapıcı bir insanım. Eskişehir’e faydam olacak projelerin yanında olurum dolayısıyla burada devam etmemiz gerekir’ gibi bir ifadesi vardı. Tabii bu aklı başında olan yöneticiler için son derece kıymetli bir açıklamadır, ifadedir. 

‘KİŞİSEL HIRSLARIMIZDAN TAVİZ VERMEMİZ GEREKİYOR’ 

Şunu da söylemek isterim. Bazen işin ucu bizim kontrolümüzden çıkarak çok farklı yere gidebiliyor. Şimdi insanların birbiriyle ticareti var, birbiriyle komşu ama biz öyle bir yere getiriyoruz ki, iki arkadaş, iki komşu birbirleriyle artık konuşmaz hale geliyor. Buna hakkımız yok, böyle bir şey olmamalı, buna sebep olan biz olmamalıyız. Dolayısıyla bakıyorsunuz Organize Sanayi Bölgesinde, Sanayi Odası seçimlerinde; o şucu, bu bucu... Bunlar doğru şeyler değil. Herkes işinde gücünde. Yani belirli bir seçmen kitlesi var ki kesinlikle bu diyor, takım tutar gibi taraftar olmuş. Bunlar çok doğru şeyler değil, kim daha iyi hizmet verecekse, kim burada doğru kişi ise onu seçmek üzere insanları yönlendirmek gerekiyor. Yoksa kutuplaştırdığımız zaman bunun hiç kimseye faydası yok. Ülkenin de bu işten ciddi miktarda zarar gördüğünü, şehrin de zarar gördüğünü net bir şekilde ifade edebilirim. Kişisel hırslarımızdan, ihtiraslarımızdan biraz taviz vermek gerekiyor, akıl süzgecinden geçirerek bütün olayları değerlendirdiğimiz zaman zaten sonuç buraya çıkıyor. Her şeyi ben yapacağım diye bir şey yok ki.” 

YETKİLİLERE ENERJİ ÇAĞRISI

EOSB Başkanı Nadir Küpeli, İran’dan gelen doğalgazda sorun çıkması nedeniyle sanayide yaşanan doğalgaz ve elektrik krizine ilişkin de değerlendirme yaptı. Küpeli, “öncelikle bütün sanayicilerimize bu enerjide kısıtlama olduğu günlerde bizi mahcup etmedikleri için çok teşekkür ediyorum. Biz onların yanındayız ve sanayicimizi çok iyi anlıyoruz. Çünkü bizim de elimiz taşın altında. Onların yaşadıklarını bende bizzat yaşıyorum. Bundan sonra inşallah hiç böyle bir şey olmasın. Bunu hiçbirimiz temenni etmiyoruz. İlgililere de bu yönde tedbir almaları yönünde çağrı yapmak istiyorum” dedi. 

TÜM TÜRKİYE’Yİ İHALEYE DAVET ETTİ 

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, birinci gelişme bölgesinin altyapı çalışmaları için ihaleye çıkacaklarını ise şu ifadelerle duyurdu: 

“Birinci gelişme bölgesindeki altyapıların hepsini bu sene tamamlamak için ihaleye çıkıyoruz. Bölge müdürlüğüne talimat verdim. Belki 60-70, belki 80 milyonluk bir rant var. Buradan Kanal 26 vasıtasıyla bütün Türkiye’mizdeki bu işleri yapan müteahhitlere duyuralım. Yakın zamanda bunun ihalesi yapılacak. Bütün Türkiye’ye ilan ediyoruz. Kesinlikle bütün Türkiye’den müteahhit çağırıyoruz; kim daha düzgün, ekonomik yapacaksa çağrı yapıyoruz. Benim kendi param olsa, üç aşağı beş yukarı yaptırabilirim ama milletin parasıyla yaptırmam böyle bir şey. O nedenle herkesi bu ihaleye davet ediyorum.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@