banner298

banner194

O merkez Tepebaşı'nda hizmete açıldı!

Tepebaşı Belediyesi Toplumsal Eşitlik ve Psikolojik Danışma Merkezi, düzenlenen açılış töreni ile hizmete açıldı... Ahmet Ataç'tan önemli açıklamalar...

ESKİŞEHİR 11.05.2022, 15:36 12.05.2022, 17:25
O merkez Tepebaşı'nda hizmete açıldı!

Tepebaşı Belediyesi tarafından hayata geçirilen Toplumsal Eşitlik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi, düzenlenen tören ile kent halkının hizmetine sunuldu.

Eşitsizliğin azaltılması amacıyla kurulan Toplumsal Eşitlik Merkezi’nin açılış törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Tepebaşı Belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende ilk olarak Tepebaşı Belediye psikoloğu Ecem Kumaş merkezde sürdürülecek faaliyetler hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Daha sonra konuşan Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İncilay Cangöz ise “Bu birimin açılmasından mutluyum ama şahsımdan dolayı değil, bir eğitimci ve kadın olarak mutluyum. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Önemli toplumsal katkıları olacağını düşünüyorum. Toplumsal yaşam ve insan söz konusu olduğunda çok fazla değişken işin içine giriyor. Kent merkezinde doğmak ile kırsalda doğmuş olmak, en batıda ya da doğuda doğmuş olmak… Avrupa’da ya da Afrika’da doğmak, çok farklı yaşamlar sürmemizi beraberinde getiriyor. Yerel yönetimler, eşitlik konusunda çok işlevsel bir yere sahipler ve önemliler. Bu birimin açılması da bu anlamda çok değerli. Artık eşitliği adalet ile birlikte, adil paylaşım ile birlikte düşünmeliyiz. Birimin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise yaptığı konuşmada, “İnsan hayatında eşitlik ve adalet çok önemli. Dünyaya baktığımızda mutsuz insan sayısı çok fazla. En yakın örneği, Ukrayna’da bir savaşa şahit oluyoruz. Görüntüler çok üzüntü verici. Hep söylerim, en büyük dileğim silah fabrikalarının kapatılması, dünyaya barışın hakim olmasıdır. Bu merkezimiz gerçekten güzel bir mekan oldu. Türkiye’de de son 20 yılda doktor hastanede, öğretmen okulda şiddet görüyor. Kadınlarımız evde, sokakta her yerde şiddete maruz kalıyor, hatta katlediliyor. Çocuklarımız çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bunlar çok üzüntü verici. Bu şiddet olaylarının bir an önce bitmesini diliyoruz. Belediyemizin yaklaşık 60 tane tesisi var. Bu tesislerimiz bebeklerimizden yaşlılarımıza kadar herkese hizmet veriyor. Öyle bir 20 yıl geçirdik ki artık psikolojik destek toplumumuz için çok gerekli bir destek. Öncelikle de çocuklarımız ve kadınlarımızın, yaşadıkları olumsuzlukların ardından bu desteğe ulaşmaları çok önemli. Burada birçok toplantılar, atölyeler, farkındalık oluşturacak çalışmalar yapılacak. Yetkin bir kadro ile hizmet vereceğiz. Buraya kimsenin ihtiyacı olmamasını dilesem de arkadaşlarımıza çok iş düşeceğini tahmin ediyorum. Merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum” sözlerini kullandı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi mahalle sakini kadınlar tarafından kesildi ve katılımcılar merkezi inceledi. Toplumsal Eşitlik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Uluönder Mahallesi Cansen Sokak A Blok no:5/2 adresinde yer alıyor.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@