Odunpazarı Belediyesi'nin ekibine Süleyman Soylu'dan akreditasyon!

Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK), AFAD Akreditasyon Sistemi’nde akredite oldu... Sertifikayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu verdi...

ESKİŞEHİR 13.02.2022, 14:29
Odunpazarı Belediyesi'nin ekibine Süleyman Soylu'dan akreditasyon!

Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK), İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığınca (AFAD) düzenlenen denetimlerden başarı ile geçerek akreditasyon sertifikasını almaya hak kazanmıştı. OBAK, 11 Şubat Cuma günü Ankara'da AFAD Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen törende akreditasyon sertifikası ve brövelerini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun elinden aldı. 

YEREL YÖNETİMLERDE ANADOLU’DA İLK AKREDİTASYON

Türkiye Afet Müdahale Planı’ndaki acil hizmetlerde görev alacak ekipleri standardize eden AFAD Akreditasyon Sistemi’nde 7 STK ve kuruluşun ekiplerinden oluşan 189 kişi, sertifikalarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer’in elinden aldı. Böylece sistemin kentsel arama kurtarma sınıfında akredite edilen STK ve kuruluş sayısı 21’e, üye sayısı 566’ya yükseldi. Başta Marmaris orman yangını olmak üzere birçok ulusal ve yerel olayda görev alan OBAK, yerel yönetimler çapında Anadolu’da akreditasyon sertifikası alan ilk ekip olma başarısını gösterdi. 

“TÜM KURUMLARA ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM"

OBAK ile ilgili açıklama yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi olarak afetlere karşı hazırlıklı olduklarını belirtti. Başkan Kurt, “İlimizde, bölgemizde ve hatta ülkemizin herhangi bir yerinde afet durumlarında arama-kurtarma çalışmalarına katkı sağlamak, hayat kurtarmak için ekibimizi kurduk ve bu arkadaşlarımız uzman ekipler tarafından eğitimler aldılar. Eğitimlerin ardından da İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığınca (AFAD) çeşitli denetlemelere tabi tutuldular. OBAK, bu denetlemeleri başarı ile geçerek ‘kentsel arama kurtarma alanında ulusal çapta’ akredite oldu. Bunun diğer belediyelere ve kurumlara örnek olmasını diliyorum. Bugüne kadar birçok ulusal ve yerel olaya müdahale eden ekibimizi kutluyorum. Umarım herhangi bir afet yaşamayız ama her zaman hazır olmak gerekiyor. En acil durumlarda, OBAK ile vatandaşlarımızın zor anlarında yanlarında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@