Odunpazarı'na engelli kreşi geliyor!

Odunpazarı Belediyesi engelliler için kreş yapacak... ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara destek verdi... Belediye Başkanı Kazım Kurt'tan önemli açıklama...

ESKİŞEHİR 15.03.2022, 10:39
Odunpazarı'na engelli kreşi geliyor!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, vizyon projeleri arasında yer alan ‘her mahalleye kreş’ sözünü yerine getirmeye devam ediyor. Odunpazarı Belediyesi, tam gün eğitim verdiği Vadişehir Oyunpazarı Gündüz Bakımevi ve Kreş’inden sonra yine Vadişehir Mahallesine engelli kreşi yapmak için hazırlıklara başladı. Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, mülkiyeti belediyeye ait arazi üzerine engelli kreşi yapacak. Ara ile protokol imzalayan Başkan Kurt, “Umarım tüm Eskişehir’e örnek olur” dedi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yerel seçimler öncesi hemşehrilerine verdiği kreş sözünü yerine getirmeye devam ediyor. Odunpazarı Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısında meclis üyelerinin oy birliği ile aldığı karar sonrası Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, mülkiyeti belediyeye ait arazi üzerine engelli kreşi yapacak. Başkan Kurt’un makamında gerçekleşen Engelli kreşi ile ilgili protokol törenine Başkan Kurt ve Halil İbrahim Ara katıldı.

Protokole göre Halil İbrahim Ara, mülkiyeti belediyeye ait arazi üzerine, projeye uygun olarak anahtar teslimi ve bedelsiz engelli kreşi inşa edecek. Ardından da bu bina Odunpazarı Belediye Başkanlığına devredilecek. Kreş binası yapımı 2 yılda tamamlanacak. Kreşin adı ise  Odunpazarı Belediyesi Ahmet Ara Engelli Kreşi olacak.

BÜTÜN ESKİŞEHİR’E ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM

Protokol töreninde konuşan Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi Ahmet Ara Engelli Kreşinin Odunpazarı’na hayırlı uğurlu olmasını diledi. Başkan Kurt, “Bugün Eskişehir Ticaret Odası Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, bize bir engelli kreşi yapmayı taahhüt etti. Bu karşılık da iş birliği protokolü imzaladık. Hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. Eskişehirliler bu konuda duyarlı davranıyor ve katkı sunuyor. Çağdaş bir kentte; şehirleşme sadece yolla, asfaltla, kaldırımla olmaz. İnsanlarımızın en temel gereksinimleri belediyeler tarafından karşılanmalıdır. Yeterli hizmet olmadığı için kreş ve özellikle de engelli kreşi konusunda bir eksiği giderdik. Ben Halil İbrahim Ara’ya çok teşekkür ediyorum. Allah, hayrını kabul etsin, bütün Eskişehir’e de örnek olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Kurt’tan sonra konuşan Halil İbrahim Ara, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Eskişehir’deki bu kreş hassasiyetinizi bildiğim için, bir de benim engelli bir oğlum var, bu nedenle de engelli kreşi olması benim için çok anlamlı. Umarım, kreşi el birliği ile tamamlayacağız. Allah, bize yapıp, tamamlamayı nasip etsin. Hayırlı, uğurlu olsun.”   

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@