Odunpazarı'ndan gençlik merkezinde eğitim!

Odunpazarı Belediyesi, belediye personelinin kişisel ve sektörel gelişimi için hizmet içi eğitim faaliyetlerini sürdürüyor...

ESKİŞEHİR 20.02.2022, 13:01
Odunpazarı'ndan gençlik merkezinde eğitim!

Odunpazarı Belediyesi son olarak, Odunpazarı Belediyesi’ne ait kreşlerde çalışan eğitmenlere, “Kaynaştırma Öğrencisi ile Nasıl Çalışmalıyız?” başlıklı bir eğitim düzenledi. Ceren Özdemir Adalar Gençlik Merkezinde gerçekleşen eğitimi, Özel Eğitim Uzmanı ve Eğitim Danışmanı Sevinç Yılmaz verdi.

Eğitime, Odunpazarı Belediyesine bağlı tam zamanlı kreşler ve yarı zamanlı kreşler olan oyuncak kütüphanelerinde görev yapan tüm eğitmenler katılırken, yaklaşık 3 saat süren eğitimde Sevinç Yılmaz, deneyimleri ile birlikte çocuk gelişimi, kaynaştırma ve özel gereksinimli öğrenciye yaklaşıma kadar birçok konu hakkında bilgi verdi.

Erken çocukluk döneminde çocukların gelişim alanlarının desteklenmesinin onların yetişkinlik döneminde daha verimli olmasını sağladığını kaydeden Yılmaz, aynı zamanda çocukların var olan potansiyelini ortaya daha kolay bir şekilde çıkarmalarına yani kendilerini keşfetmesine olanak sağladığının altını çizdi. Okul öncesi dönemin çocukların zihinsel ve ruhsal gelişiminde en önemli evre olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Çocukların yakın ve uzak çevreleriyle dengeli ilişkiler geliştirebilmesinin yolu bebeklikten itibaren başlayan ve okul çağlarında devam eden tutarlı ve doğru eğitimden geçmektedir. Özel gereksinimli çocuklara yönelik okul öncesi eğitim hizmetleri büyük önem taşımaktadır. Bu sayede özel gereksinimli çocukların tüm gelişim alanlarındaki gelişimleri hızlandırılır. Dolayısıyla okul yaşına geldiğinde mevcut eğitim ortamlarından yararlanma olasılığını arttırır. Özel gereksinimli çocuğa sahip ailenin yaşadığı duygusal ve toplumsal sorunların azalmasına yardımcı olur” dedi.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Odunpazarı Belediyesine bağlı kreşlerde çalışan eğitmenlere yönelik ‘eğitimlerin’ çeşitli zaman dilimlerinde devam edeceğini belirten yetkililer, “Çocuklarımız, Türkiye’nin geleceği. Onların, iyi ve kaliteli eğitim alması için çalışıyoruz. Çocuklarımıza ulaştığımız, onlara dokunduğumuz her alan bizim için kıymetli. Bu nedenle alanında uzman olan isimlerden görüş alıyor, eğitimler gerçekleştiriyoruz. Bu eğitimlerimiz, önümüzdeki günlerde de devam edecek” dediler.  

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@