banner298

banner194

Odunpazarı'ndan yeni proje: Patiköy!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, hayvansever demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri ve hayvanseverler ile buluştu, yeni projesini açıkladı...

ESKİŞEHİR 06.04.2022, 13:29
Odunpazarı'ndan yeni proje: Patiköy!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü kapsamında Eskişehir’de faaliyet gösteren hayvansever demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri ve hayvanseverler ile buluştu. Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıda, Başkan Kurt hayvanseverlere ‘Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Merkezi Patiköy Projesi’ni tanıttı.

Kırsal Hizmetler Müdürlüğüne Bağlı Geçici Hayvan Bakımevi Sorumlusu Veteriner Hekim Ali Cavit Baysal, sokakta yaşayan hayvanların yaşadıkları sorunlar ve Patiköy Projesi ile ilgili sunum yaptı. Demokratik kitle örgütleri ve hayvanseverlerden proje ile ilgili düşüncelerini dinleyen Başkan Kurt, notlar aldı. 

KIRAVDAN’ DA 50 DÖNÜMLÜK DOĞAL YAŞAM ALANI OLUŞTURULACAK

Rehabilitasyona tabii tutulan sahipsiz hayvanların refahının ön planda tutulduğu Patiköy Projesinde, bu hayvanlar Odunpazarı Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evine ek olarak Kıravdan’da bir doğal yaşam alanında misafir edilecek. Bu ‘doğal yaşam alanı’ ile sokaklarda yaşayan sahipsiz hayvanların çevresel ve toplumsal problemlerin kalıcı çözüme ulaştırmak amaçlanıyor. Patiköy projesi için Kıravdan’ da 50 dönümlük doğal yaşam alanı oluşturulacak. Oluşturulan bu alandan her demokratik kitle örgütüne 10 dönümlük yer verilecek.  Böylece hem ulusal düzeyde hem de Eskişehir’de en büyük sokak hayvanları doğal yaşam alanı oluşturulacak. Patiköy’de; yasaklı ırklar, güçten düşmüş ve yaşlı hayvanlar, Odunpazarı Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevinde rehabilite edilen ve yavru hayvanlar misafir edilecek. Patiköy’ deki hayvanların tedavi ihtiyaçları da Odunpazarı Belediyesi tarafından karşılanacak. Patiköy Projesi ile sahipsiz hayvanlar, refahı açısından daha huzurlu bir ortama kavuşacak. 

“BİZ VARIZ DERSENİZ, BU PROJEDE SİZLERLE BİRLİKTE ÇALIŞALIM”

Toplantıda konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nde gerçekleştirdikleri projeleri katılımcı belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiklerini söyledi. Patiköy Projesi için de hayvansever demokratik kitle örgütleri ve hayvanseverlerin katkılarını ve desteklerini beklediklerini kaydeden Başkan Kurt, “Biz varız derseniz, bu projede sizlerle birlikte çalışalım. Hayvanlarımızın yaşadığı sorunu en aza indirecek formülü bulalım. Siz hayvanseverler olarak, daha aktif olabilirsiniz, eksik kalan, ihtiyaç duyulan alanı da biz Odunpazarı Belediyesi olarak tamamlayalım. Sokakta kalan hayvanlarımızın refahını sağlayacak ortamı oluşturmayı hedefliyoruz. Mevcut Geçici Hayvan Bakımevi’miz yetmiyor, sit alanı içinde olduğu için de genişletmemiz mümkün değil. Böyle bir alanımız var, bu alan değerlendirilirse sizlerle birlikte çalışalım isteriz” dedi. 

Toplantıya katılan demokratik kitle örgütleri ve hayvanseverler, Odunpazarı Belediyesi’nin Patiköy projesini beğendiklerini ifade etti. Projeye destek vereceklerini söyleyen hayvanseverler, projeyi detaylı olarak incelemek istediklerini kaydetti.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@